Δημοσιογράφος του BBC είδε σε ζωντανή μετάδοση το βομβαρδισμένο σπίτι της

Ξύπνησε και έμαθε ότι το σπίτι της είχε βομβαρδιστεί.
.
.
Twitter

Η ουκρανή δημοσιογράφος του BBC, Όλγα Μαλχέβσκα, ξύπνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής (25/2) και έμαθε ότι η πολυκατοικία στην οποία έμενε η οικογένειά της στο Κίεβο είχε βομβαρδιστεί.

Μάλιστα, με δυσκολία είπε στην κάμερα ότι για αρκετή ώρα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της, όμως τελικά έλαβε μήνυμα από τη μητέρα της ότι όλα είναι καλά.

«Η μητέρα μου είχε πάει σε καταφύγιο και ευτυχώς δεν ήταν στο κτίριό μας, το οποίο βομβαρδίστηκε τη νύχτα», είπε η Όλγα . «Η οικογένειά μου είναι καλά. Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω, ότι έγινε εκεί που έμενα».

Η μητέρα της κατάφερε να βρει καταφύγιο στο υπόγειο του σπιτιού ενός συγγενή με την αδερφή της και το μικρό παιδί της. Όμως πιστεύεται ότι ο θείος της, με τον οποίο δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν, ήταν μέσα στην πολυκατοικία.

Η δημοσιογράφος αναφέρει ότι η μαμά της ανησυχούσε για τους γείτονες, τους φίλους αλλά και για τη γάτα της οικογένειας, καθώς το κατοικίδιο έμεινε στο κτίριο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι πραγματικά παράξενο να μιλάς για τη γάτα όταν γίνεται ένας πόλεμος και άνθρωποι πεθαίνουν», σημειώνει.

«Ακόμη και χθες, η μαμά μου, παρά τους ήχους των εκρήξεων και των βομβαρδισμών, εξακολουθούσε να πηγαίνει στη δουλειά της. Της έλεγα να βρει καταφύγιο κάπου και μου είπε: «Έλα, μην πανικοβάλλεσαι, είναι Κίεβο, κανείς δεν πρόκειται να βομβαρδίσει το Κίεβο”».

Η ανάρτησή της

H δημοσιογράφος ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram ένα βίντεο από την παρουσία της στον αέρα του BBC σημειώνοντας πως δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως θα έπρεπε να επιβεβαιώσει δημοσιογραφικά ότι οι εικόνες βομβαρδισμού είναι από το Κίεβο και μάλιστα από το πατρικό της σπίτι.

«Πηγαίνοντας να μιλήσω με τον εκπληκτικά ταλαντούχα @karin_giannone, είχαμε προγραμματίσει να δώσω τις τελευταίες εξελίξεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι το προηγούμενο βράδυ ότι θα έπρεπε να ξυπνήσω με τις φωτογραφίες του Κιέβου - της πρωτεύουσας της ευρωπαϊκής χώρας - να βομβαρδίζεται. Και ότι το επόμενο βίντεο που θα έπρεπε να επιβεβαιώσω θα είχε τη διεύθυνσή μου, στην πραγματικότητα το σπίτι της οικογένειάς μου. Το χειρότερο σε αυτήν την κατάσταση είναι ότι αυτή είναι η καταστροφή που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ουκρανοί τώρα. Στέλνω αγάπη στην οικογένειά μου, τους φίλους, τους γείτονες, τους συμμαθητές, τους συναδέλφους μου, σε όλους τους ανθρώπους που γνωρίζω και δεν ξέρω και υποφέρουν στην Ουκρανία», έγραψε.

Δημοφιλή