Δημοσκόπηση Alco: Στις 17 μονάδες η διαφορά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ - Ο ρόλος Κασσελάκη και οι πλημμύρες

Στην έρευνα οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «ποια είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη».
,
,
ALCO

Διατηρεί τη μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με 17 μονάδες και μετά την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha, η κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει την εκλογική δύναμη μετά τις πρόσφατες φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ, 11,8% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση με 5% και οι «Σπαρτιάτες» με 4,5%.

.
.
ALCO

Στην έρευνα της Alco οι πολίτες κλήθηκαν, επίσης, να απαντήσουν στο ερώτημα για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στ. Κασσελάκη. Το 40% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 17% «το ίδιο κακή» (σύνολο 57% ή 6 στους 10). «Καλύτερη» απαντά το 14%, ενώ το 12% απαντά «το ίδιο καλή» (σύνολο 26%) στο γενικό κοινό.

,
,
ALCO

Στο ίδιο ερώτημα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 37% απαντά ότι η εικόνα είναι καλύτερη, το ίδιο καλή αποκρίνεται το 29%, χειρότερη λέει το 23%, το ίδιο κακή μόλις το 2%. Δεν απάντησε το 9%.

Στην ερώτηση «προς τα πού πρέπει να κινηθεί ο Στ. Κασσελάκης μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ» το 56% υποστηρίζει ότι θα πρέπει να στραφεί προς την Κεντροαριστερά, προς τα αριστερά ζητά το 23%, ενώ την ίδια πολιτική θέλει το 9%.

.
.
ALCO

Παρότι η ΝΔ δεν έχασε εκλογική δύναμη από τις φυσικές καταστροφές που χτύπησαν τη χώρα, οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Daniel, καθώς το 49% απαντά καθόλου ικανοποιητικά, λίγο το 27%, αρκετά το 19%.

Στο ίδιο ερώτημα σε κατοίκους της Θεσσαλίας που επλήγη περισσότερο, το 72% δηλώνει καθόλου ικανοποιητικά ή λίγο.

.
.
ALCO

Ως προς την ανταπόκριση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σφοδρή κακοκαιρία, οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι σε ποσοστό 68%, έναντι 20% που δηλώνει «όχι».

Πηγή: ALCO

Δημοφιλή