Δημοσκόπηση Metron: Άνοδος για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

«Στην λάθος κατεύθυνση η χώρα» λέει το 64%.
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
METRON ANALYSIS

Κέρδη άνω των δύο μονάδων στην πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών κατέγραψε η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα είναι στο 32,3%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη στο 9%.

Με νέα άνοδο ποσοστών εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ - στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την πτωτική δημοσκοπική πορεία με απώλεια άλλης μίας μονάδας και πλέον μένει στο 12%.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη θέση, η Metron Analysis δείχνει το ΚΚΕ σε μονοψήφιο ποσοστό αλλά μπροστά από την Ελληνική Λύση που εμφανίζει απώλειες σχεδόν 1,5 μονάδων στην συγκεκριμένη μέτρηση. Πλην της Νίκης και των Σπαρτιατών, όλα τα κόμματα της δεξιάς πέραν της ΝΔ καταγράφουν απώλειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 1,4%.

Οριακές απώλειες εμφανίζει η Πλεύση Ελευθερίας, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται τρίτη στην δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει στην τέταρτη θέση και ο Στέφανος Κασσελάκης ξεπέρασε τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Παρότι η κυβέρνηση κερδίζει δύο μονάδες στην αξιολόγηση των πολιτών και ο πρωθυπουργός τέσσερις, οι πολίτες σε ποσοστό 64% δηλώνουν ότι η χώρα πάει προς την λάθος κατεύθυνση.

Μόνιμος πονοκέφαλος των πολιτών είναι η ακρίβεια και η κατάσταση της οικονομίας, ενώ οι εντυπώσεις από την πολιτική της κυβέρνησης κατά του πληθωρισμού είναι αρνητικές για το 70%.

Πολύ ψηλά παραμένουν οι αρνητικές γνώμες αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι πολίτες εκτιμούν θετικά τις κυβερνητικές επιδόσεις σε θέματα όπως η προσέλκυση τουρισμού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση και η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δημοφιλή