Διάρρηξη στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με λεία 100.000 ευρώ

Οι δράστες «άνοιξαν» συνολικά συνολικά 12 γραφεία και δύο εργαστήρια.
EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διάρρηξη στη νέα πτέρυγα της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όπως καταγγέλθηκε σήμερα Παρασκευή στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.

Όπως αποκάλυψε η «Καθημερινή», είδηση που επιβεβαιώνεται από αστυνομικές πηγές, οι δράστες πήραν αντικείμενα αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

Οι διαρρήκτες «άνοιξαν» συνολικά συνολικά 12 γραφεία και δύο εργαστήρια, με τη χρήση τροχών, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς αφού η φύλαξη του ιδρύματος δεν αρκεί. Η κλοπή έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν τη λειτουργία τους για ένα διάστημα μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, καθώς χωρίς τον εξοπλισμό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζωγράφου πραγματοποιούν έρευνα στο Πολυτεχνείο κυρίως μέσω της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού. Ενα από τα ερωτήματα που ανακύπτει είναι εάν ήταν επαρκεί τα μέτρα ασφαλείας στη Σχολή.

Σημειώνεται ότι στην Πολυτεχνειούπολη υπάρχουν τουλάχιστον δύο καταλήψεις κτιρίων από άτομα εκτός του Πολυτεχνείου, ενώ έχουν εδώ και χρόνια κλείσει το βιβλιοπωλείο, το ταχυδρομείο, το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) αφού αποτελούσαν στόχο ληστών σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Δημοφιλή