Διεθνές βραβείο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Διακρίθηκε στα βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards» ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια της Ευρώπης, στην κατηγορία του.
MAKEDONIA AIRPORT THESSALONIKI, INTRAKAT, 13JAN2021
MAKEDONIA AIRPORT THESSALONIKI, INTRAKAT, 13JAN2021
FRAPORT GREECE

Η σε πολύ μεγάλο βαθμό ανακατασκευή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, από την Fraport Greece, η οποία ανακαίνισε πλήρως το παλαιό Terminal και δημιούργησε επιπλέον ένα καινούργιο, προσθέτοντας περισσότερα καταστήματα και νέα lounge, έχοντας και μεγαλύτερο διάδρομο απογείωσης και προσγείωσης, απέσπασε μια σημαντική διάκριση.

Στα διεθνή βραβεία «2022 Airport Service Quality (ASQ) Awards» το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διακρίθηκε ως ένα από τα κορυφαία αεροδρόμια στην Ευρώπη, στην κατηγορία των αερολιμένων που διαχειρίζονται 5 έως 15 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου θεσμού είναι το ότι τα κριτήρια της βράβευσης βασίζονται στην άμεση αξιολόγηση από τον ταξιδιώτη, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα του ταξιδιού, παρέχοντας την πληρέστερη δυνατή εικόνα της εμπειρίας και ικανοποίησης του επιβάτη.

Συγκεκριμένα, τα ASQ Awards είναι μέρος του παγκόσμιου προγράμματος αξιολόγησης αεροδρομίων του Airports Council International (ACI), παρουσιάζοντας, κάθε χρόνο, τα κορυφαία αεροδρόμια παγκοσμίως, όπως οι ίδιοι οι επιβάτες τα αξιολόγησαν.

Η υψηλή βαθμολογία του αεροδρομίου, στους περισσότερους από 30 δείκτες αξιολόγησης που περιλαμβάνει το σχετικό ερωτηματολόγιο των ASQ Awards, αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των παροχών και των προδιαγραφών, βάσει των οποίων λειτουργεί ο αερολιμένας.

«Ως Fraport Greece, δεν εφησυχάζουμε. Αντίθετα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το πλαίσιο, εκσυγχρονίζοντας περαιτέρω, τα ήδη αναβαθμισμένα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται και λειτουργεί η εταιρεία μας. Ο στόχος μας παραμένει ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την προσφορά μιας ασφαλούς και αξέχαστης ταξιδιωτικής εμπειρίας, μέσω της συμμετοχής μας στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε ο Αλεξάντερ Τσίνελ, CEO της Fraport Greece.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα