Δίκη Πισπιρίγκου: Παρατείνεται η προσωρινή κράτηση για έξι μήνες για Μαλένα και Ίριδα

Η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως προκύπτουν σοβαρές ένδειξης ενοχής σε βάρος της κατηγορούμενης για τους θανάτους και τω άλλων δύο παιδιών.
.
.
Eurokinissi

Την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά έξη ακόμη μήνες, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως προκύπτουν σοβαρές ένδειξης ενοχής σε βάρος της κατηγορούμενης, ενώ σημείωσε πως οι θάνατοι των δυο παιδιών ήταν αναπάντεχοι και απροσδιόριστοι. «Λόγω των σοβαρών ενδείξεων ενοχής της κατηγορούμενης πρέπει να παραμείνει προσωρινά κρατούμενη επί ένα ακόμη εξάμηνο» είπε η εισαγγελέας.

Η δίκη για θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Σε αυτή τη δίκη, όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κατηγορία που αφορά την απώλεια της ζωής της 3,5 ετών κόρης της Μαλένας το 2019, το πρώτο παιδί της οικογένειας που πέθανε, καθώς και της μόλις έξι μηνών Ίριδας το 2021, ενώ το μωράκι κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, ενόσω η Πισπιρίγκου ήταν ήδη κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αναφέρεται πως τα δύο παιδιά είχαν ασφυκτικό θάνατο με υπαίτια την μητέρα τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται σε αυτή την υπόθεση ότι στις 13 Απριλίου 2019 μέσα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν μετά από επιτυχημένη θεραπεία λεμφαδενίτιδας.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, στις 21 Μαρτίου 2021 φέρεται να δολοφόνησε και πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν.

Αρχικά ο θάνατος της Μαλένας, που είχε προκαλέσει τεράστια έκπληξη στους γιατρούς του Νοσοκομείου, είχε αποδοθεί από ιατροδικαστή σε ηπατική ανεπάρκεια. Για την Ίριδα η αρχική εκτίμηση ήταν πως το μωρό πέθανε από αγενεσία – υποπλασία φλεβόκομβου.

Απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, η Ρούλα Πισπιρίγκου ισχυρίστηκε, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και ότι δεν θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της.

Η κατηγορία για την Μαλένα και την Ίριδα εν πολλοίς στηρίχθηκε στη θέση των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή