Δίκη Πισπιρίγκου για Μαλένα – Ίριδα: «Πιστεύω ότι το έχει κάνει» κατέθεσε η πρώην πεθέρα της

«Η κατηγορούμενη μου είπε χωρίσαμε και ότι εκείνη πήγε με κάποιον άλλον» μετά τη γέννηση της Ίριδας.
Απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Με την κατάθεση της μητέρας του Μάνου Δασκαλάκη, Ελένης Νταβλούρου συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Ίριδας και Μαλένας.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι όλα πήγαιναν καλά για το ζευγάρι μέχρι τη διάγνωση της μικρής Μαλένας με λευχαιμία. «Ανέβηκα μια εβδομάδα στην Αθήνα, το παιδί ήταν μια χαρά. Είδα ένα παιδί με τον όρο στο χέρι που χοροπηδούσε. Της διάβασα το αγαπημένο της παραμύθι. Ήταν ένα παιδί όλο διάθεση. Είχε καλή εικόνα» ανέφερε.

Η πρώην πεθερά της κατηγορουμένης έμαθε από ένα τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας. «Με πήρε η κατηγορούμενη και μου λέει βγες έξω μη σε ακούσει η Τζωρτζίνα. Μου λέει το παιδί έφυγε, κρατήσου μην καταλάβει κάτι το παιδί. Σκεφτείτε τι πέρασα… προσπαθούσα να διαχειριστώ την κατάσταση. Το τηλεφώνημα ήταν μετά το μεσημέρι και ήταν ταραγμένη. Εκείνη τη στιγμή ασχολήθηκα με τη Τζωρτζίνα».

Τα τηλεφωνήματα του χωρισμού και η κεταμίνη

Για τα προβλήματα στο γάμο του ζευγαριού έμαθε μετά τη γέννηση της Ίριδας. «Πρώτη φορά μου είπε ο γιος μου ότι χωρίζουν. Ρώτησα το λόγο και μου είπε δεν μπορώ να σου πω. Η κατηγορούμενη μου είπε χωρίσαμε και ότι εκείνη πήγε με κάποιον άλλον. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν της είπα κάτι. Εκείνη μου είπε: «Έλειπε ο Μάνος από το πρωί ως το βράδυ και εγώ ένιωθα μόνη μου».

Στη συνέχεια περιέγραψε το τηλεφώνημα που δέχτηκε ο γιος της από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, που τον ενημέρωσε ότι το παιδί δεν αναπνέει και θα πάει Καραμανδάνειο. «Ήμουν σε έναν άλλο κόσμο. Με ρώτησε η Δήμητρα να μου φέρει ένα χάπι… είχε φύγει ένα δεύτερο παιδί. Ήμουν σε μια κατάσταση ζωντανή – νεκρή, έφυγε ένα δεύτερο εγγονάκι. Ακόμα και σήμερα που σκέφτομαι μήπως υπήρχε κάτι κι δεν το είχα καταλάβει» είπε για το θάνατο της Ίριδας.

«Μέχρι και τη σύλληψή της δεν πίστευα ότι και να έλεγαν. Στην κατάθεση μου, μου είπαν ότι έδωσε κεταμίνη. Τότε άρχισα να βασανίζω το μυαλό μου, αλλά με όσα έχω ακούσει εδώ, έχω άλλη εικόνα. Πιστεύω ότι το έχει κάνει….» είπε κλείνοντας την κατάθεση της.

Το ξέσπασμα Κούγια μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής

Νωρίτερα όπως έγραψε το dikastiko.gr, αποφασίστηκε πως κανονικά θα συνεχιστεί η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της Ίριδας και Μαλένας παρά το αίτημα αναβολής που υπέβαλλε ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος της έκανε αίτημα αναβολής επικαλούμενος προβλήματα υγείας, αλλά και την πειθαρχική ποινή που του έχει επιβληθεί για δυο μήνες και του επιβάλλει αποχή για δυο μήνες από τις δίκες.

«Τι θέλετε να γίνει να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!» είπε ο Αλέξης Κούγιας ενώ μετά την απορριπτική απάντηση του δικαστηρίου σχολίασε: «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω ρητώς ότι δεν θα παρατήσω την κυρία κατηγορούμενη».

Δημοφιλή