Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Πήγα να τον βοηθήσω» ισχυρίζεται ο μεσίτης

«Κλώτσησα 2-3 φορές, αλλά δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό» ανέφερε ο κοσμηματοπώλης - Τι είπαν στις απολογίες τους
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Την Πέμπτη θα ακούσουν οι δυο κατηγορούμενοι στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου την εισαγγελική πρόταση σχετικά με την ενοχή τους ή μη από τον εισαγγελέα της έδρας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων ενός μεσίτη κι ενός κοσμηματοπώλη που κατηγορούνται ότι τον χτύπησαν και προκάλεσαν το θάνατο του.

«Εγώ πήγα να βοηθήσω τον Κωστόπουλο. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό. Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει» είπε απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος μεσίτης.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως ο Ζακ Κωστόπουλος επιχείρησε να σπάσει την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με το κεφάλι του για να βγει έξω, αλλά και πως κρατούσε μαχαίρι. «Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο» είπε απολογούμενος.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως κλώτσησε στον αέρα και όχι το θύμα προκειμένου, όπως είπε, να τον αποτρέψει από το να βγει. «Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο» περιέγραψε και στη συνέχεια απευθυνόμενος στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου είπε: «Τους καταλαβαίνω αλλά θέλω να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό… Θέλω να κριθώ δίκαια και αμερόληπτα. Η αδικία η δίκη μου, δεν είναι δικαιοσύνη για κανέναν».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;

Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο δεν ακούγεται να λέτε «κάτσε μέσα».

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω αν είχε δυνατότητα να καταγράφει.

Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι.

Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

«Στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για τον βρει η αστυνομία»

Τη σκυτάλη των απολογιών πήρε ο κοσμηματοπώλης, στο κατάστημα του οποίου εγκλωβίστηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και ξεκίνησε το περιστατικό. «Ήταν μέσα στο μαγαζί και κρατούσε μαχαίρι κι έκανε ζημιές. Προσπάθησε να σπάσει με έναν πυροσβεστήρα το τζάμι. Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία. Κλώτσησα 2-3 φορές, αλλά δεν είχα σκοπό να του κάνω κακό. Δεν τον χτύπησα όταν βγήκε από τη τζαμαρία» είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Από τη στιγμή που ξάπλωσε, δεν δέχθηκε κανένα χτύπημα;

Κατηγορούμενος: Όχι από κανένα μας.

Πρόεδρος: Εκτός από το βίντεο, μάρτυρας κατέθεσε ότι σας φώναξε «σταματήστε, θα τον σκοτώσετε». Είχατε διατηρήσει την ψυχραιμία σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ήμουν πολύ… γενικά όλη η κατάσταση… δεν είναι εύκολο να βλέπεις την περιουσία σου να καταστρέφεται.

Πρόεδρος: Εντάξει είχε γίνει μια ζημιά. Γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά.

Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.

Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.

Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Τη στιγμή που τον τραβάει έξω ο συγκατηγορούμενος σας πως ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος;

Κατηγορούμενος: Εντάξει ήταν. Δεν μιλούσε, κάτι ασυνάρτητα έλεγε.

Εισαγγελέας: Ο διασώστης είπε ότι ήταν αναίσθητος.

Κατηγορούμενος: Ε ναι, ήταν.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών ήταν παρόντες οι Νίκος Φίλης, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεανώ Φωτίου.

Δημοφιλή