Διπλάσιοι νέοι θάνατοι στο Βέλγιο - 12χρονη ανάμεσα στα θύματα

"Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, μας έχει αναστατώσει”, δηλώνουν οι υγειονομικές αρχές. Πώς αιτιολογούν την αύξηση των θανάτων.
ASSOCIATED PRESS

Την Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου ανέφεραν 82 νεκρούς από κορονοϊό. Και ο αριθμός αυτός, που μεταφράζεται επίσης σε έναν αντίστοιχο αριθμό οικογενειών που θρηνούν αγαπημένους, ήταν ο υψηλότερος που είχε καταγραφεί σε μια ημέρα στη χώρα από όταν ξεκίνησε η εξάπλωση της πανδημίας.

Δυστυχώς όμως η νέα μέρα, ήρθε για να καταρρίψει αυτό το αρνητικό ρεκόρ αφού οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη πως ο αριθμός των νέων θυμάτων ήταν όχι απλά μεγαλύτερος, αλλά διπλάσιος.

Το Βέλγιο, των περίπου 11εκατ. κατοίκων, ανακοίνωσε λοιπόν 192 νέους θανάτους εκτινάσσοντας τον συνολικό αριθμό σε 705 αντί 513 την Δευτέρα.

Οι δε αρχές υποστηρίζουν πως ο αριθμός που αναφέρεται σήμερα είναι τόσο μεγάλος επειδή περιλαμβάνει διορθώσεις (;) σε ότι αφορά τα στοιχεία για τους θανάτους προηγούμενων ημερών.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα 12χρονο κορίτσι όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές. ”Είναι ένα πολύ σπάνιο γεγονός, αλλά μας έχει αναστατώσει”, δήλωσε ο δρ Εμανουέλ Αντρέ, ένας από τους εκπροσώπους καθώς είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ο θάνατος ενός παιδιού εξαιτίας του κορονοϊού στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ ο αριθμός των κρουσμάτων, 876 μέχρι στιγμής για σήμερα, εμφανίζεται μειωμένος συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες ενώ ο υψηλότερος καταγράφηκε στις 28 Μαρτίου (1.850) και ο συνολικός αριθμός όσων έχουν παρουσιάσει τη νόσο ανέρχεται πια σε12.775.

Η δε ταχεία αύξηση νέων κρουσμάτων και θανάτων ξεκίνησε τα μέσα Μαρτίου.

Πηγή: HLN

Δημοφιλή