Διπλή δολοφονία στη Λευκωσία: Εξετάστηκε ο γιος του ζευγαριού. Τι καταγγέλλει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

tagphoto via Getty Images

Πέραν των τεσσάρων ωρών διήρκεσε η δεύτερη νεκροτομή που διενεργήθηκε το Σάββατο στις σορούς του ζεύγους που βρέθηκε δολοφονημένο ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην οικία του στο Στρόβολο στη Λευκωσία της Κύπρου.

Τη δεύτερη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου την οποία η Αστυνομία κάλεσε από την Αθήνα. Στην νεκροτομή ήταν παρόντες οι Κύπριοι συνάδελφοί της Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια των θυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η κ. Σπηλιωπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από το sigmalive το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε και η ιατροδιακστική εξέταση στον ανήλικο γιο του ζεύγους. Παρόντες όλοι οι ιατροδικαστές.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o κ. Ματσάκης κατήγγειλε ότι οι Αρχές δεν του επιτρέπουν να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή της διπλής δολοφονίας αν και έχει υποβάλει αίτημα.

Σήμερα επανήλθε όπως είπε με νέο αίτημα μέσω δικηγόρου. Ωστόσο με οδηγίες, όπως αναφέρει, από την Γενική Εισαγγελία, δεν του επιτρέπεται να διενεργήσει αυτοψία. Από την πλευρά των αρχών, αναφέρθηκε ότι η Αστυνομία δεν ενεργεί αυθαίρετα σε τέτοιου είδους σοβαρές υποθέσεις, αλλά μετά από σχετική καθοδήγηση. Όπως επισημαίνει όμως ο ιατροδικαστής των θυμάτων σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις που κανονικά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από την πρώτη μέρα.


Ο ανήλικος γιος του ζεύγους δεν έχει ακόμη δώσει γραπτή κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να φωτίσει διάφορα ερωτήματα που εγείρονται. Επίσης η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Χθες τη σκηνή του φονικού επισκέφθηκε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ο οποίος φάνηκε προβληματισμένος χαρακτηρίζοντας την υπόθεση δύσκολη, ιδιάζουσα και πρωτοφανή.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση και για αυτό λήφθηκε μέριμνα ώστε η Αστυνομία να έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη σε επιστημονικό και ανακριτικό επίπεδο. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.