Δολοφονία Άλκη: Ακόμη οκτώ συλλήψεις για τη δολοφονία του 19χρονου

Οι αστυνομικοί ήδη εντόπισαν τους τέσσερις και τους πέρασαν χειροπέδες
|
.
.
MOTION TEAM

Σε τέσσερις νέες συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αρχές το βράδυ της Κυριακής, με τις συνολικές συλλήψεις σήμερα να φτάνουν τις έξι.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, ηλικίας από 19 έως 22, όλοι τους ηγετικά μέλη συνδέσμου του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για τρείς Έλληνες και έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 20 έως 23 ετών, με τρεις από τους συλληφθέντες να έχουν είναι σεσημασμένοι και να έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. Και οι τέσσερις συλλήψεις έγιναν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ μεταξύ των έξι που καταζητούνται είναι και ο 20χρονος, ο οποίος φέρεται να διέφυγε στη γενέτειρά του, την επομένη της δολοφονίας.

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να μεταχθεί στο δικαστικό μέγαρο και ο 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, προκειμένου να απολογηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αποδεχθεί ότι ήταν παρών στο περιστατικό, ως οδηγός ενός εκ των οχημάτων, αλλά ότι δεν είχε καμία σωματική επαφή με τον Άλκη ή τους δύο τραυματίες, καθώς παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Μετά τις συλλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε:

«Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία, για την δικαιοσύνη ,για την πολιτεία συνολικά , η έρευνα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη να φτάσει μέχρι το τέλος. Να βρεθούν οι ένοχοι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Αυτό ήταν και είναι το καθήκον του κράτους δικαίου και αυτό γίνεται πραγματικότητα τώρα. Άμεση απόδοση δικαιοσύνης και πρωτοβουλίες για να μπει τέλος σε αυτή την παράλογη βία και τον χουλιγκανισμό»