Δολοφονία στο Ψυχικό: Είδαν τον 44χρονο χωρίς κράνος - «Ανοίγουν» τα τηλέφωνά του

Τα «μπες - βγες» και οι 11 καταθέσεις για τον επιχειρηματία της Μυκόνου.
Δολοφονία στο Ψυχικό.
Δολοφονία στο Ψυχικό.
Eurokinissi

«Καθαρά» από πυρίτιδα βρέθηκαν τα γάντια μηχανής, που εντόπισαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 44χρονου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του τοπογράφου - μηχανικού το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου, έξω από τα γραφεία της εταιρείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γάντια υποβλήθηκαν σε δύο εξετάσεις από τους ειδικούς, αλλά σε καμία από αυτές δεν εντοπίστηκαν ίχνη πυρίτιδας. Απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στα δύο μπουφάν μοτοσικλέτας, που επίσης βρήκαν στο σπίτι, ενώ αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως από την Τρίτη, 9 Ιουλίου, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες να δουν το περιεχόμενο των κινητών τηλεφώνων, της κάρτας sim και της συσκευής παρακολούθησης, που έχουν κατασχέσει.

Τα «μπες - βγες»

Βάσει της έρευνας των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, το σκούτερ που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 54χρονου Παναγιώτη Στάθη και τις δύο ημέρες, της δολοφονίας και την προηγούμενη, ξεκίνησε από υπόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Μαρούσι.

Την πρώτη ημέρα οι αστυνομικοί είδαν στις κάμερες ασφαλείας ότι ο 44χρονος κατηγορούμενος έφυγε με την ιδιωτική μοτοσικλέτα του μόλις 13 λεπτά αφότου επέστρεψε το σκούτερ, ενώ τη δεύτερη κατέφθασε στο υπόγειο πάρκινγκ μόλις δώδεκα λεπτά πριν αναχωρήσει ο εκτελεστής με το σκούτερ. Στους χρόνους που μεσολάβησαν οι αστυνομικοί δεν είδαν άλλον άνδρα να μπαίνει ή να βγαίνει στον χώρο.

Εικάζουν ότι εκεί ο 44χρονος άλλαζε ρούχα, ενώ το σκούτερ πιστεύουν ότι το έβαζε στην υπόγεια αποθήκη, που του είχε παραχωρήσει η αδερφή του, όπως και τη θέση στάθμευσης.

Την παραμονή της δολοφονίας, μάλιστα, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον 44χρονο να οδηγεί την προσωπική μοτοσικλέτα του χωρίς κράνος.

Οι 11 καταθέσεις για τον επιχειρηματία της Μυκόνου

Στη δικογραφία, βάσει της οποίας ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 44χρονο, συμπεριλαμβάνονται δέκα καταθέσεις μαρτύρων, σύμφωνα με τους οποίους ο τοπογράφος - μηχανικός είχε διένεξη με συγκεκριμένο επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη Μύκονο, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει και υπεύθυνο για τον ξυλοδαρμό του στο Χαλάνδρι, αλλά και μία κατάθεση σύμφωνα με την οποία ο 44χρονος είχε γνωριμία και συναντήσεις με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Δημοφιλή