Η ανατομία ενός εγκλήματος. Έτσι οργανώθηκε η διπλή δολοφονία στην Κύπρο. Τι ρόλο έπαιξε ο καθένας από τους φερόμενους ως δράστες

Η ανατομία ενός εγκλήματος. Έτσι οργανώθηκε η διπλή δολοφονία στην Κύπρο. Τι ρόλο έπαιξε ο καθένας από τους φερόμενους ως δράστες
puflicsenior via Getty Images

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας ζευγαριού στο Στρόβολο Λευκωσίας εκτιμά ότι βρίσκεται η αστυνομία, έπειτα από τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η αστυνομία προσήγαγε την Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τον τέταρτο ύποπτο ηλικίας 22 ετών και πέτυχε την έκδοση διατάγματος κράτησής του για οκτώ ημέρες.

Το sigmalive κατέγραψε το χρονικό του μακελειού από τα ξημερώματα της 19ης Απριλίου μέχρι και σήμερα που η υπόθεση βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίλυσή της.

Ώρα 01.45, ξημερώματα 19ης Απριλίου. Πληροφορία για δυο νεκρούς σε σπίτι. Η αυτοψία πιστοποιεί θάνατο.

Η νεκροτομή διαπιστώνει 26 μαχαιριές στον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και 9 μαχαιριές στην 59χρονη Ντίνα Σεργίου. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ο 15χρονος γιος τους.

Η επόμενη μέρα φέρνει τις Αρχές αντιμέτωπες με την εξιχνίαση ενός εγκλήματος στο οποίο δεν υπάρχει αρχική ένδειξη για τα κίνητρα. Γίνεται λόγος για πρωτοφανές έγκλημα.

Πέρασαν έξι 24ωρα, κατά τα οποία η ανακριτική ομάδα είχε πρώτη εικόνα μεν, που όμως δεν είχε ορατή συνέχεια. Κλειδί αποτέλεσε η σύλληψη του 33χρονου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στην Αγία Νάπα.

Η σύλληψη αυτή, ξετυλίγει το κουβάρι και οδηγεί πλέον τους ανακριτές σε τεκμήρια που δίδουν απαντήσεις.

Προφορικά, ο 33χρονος ομολογεί ότι ξέρει τα πάντα. Ακολουθεί αναγνωριστική παράταξη από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος τον αναγνώρισε ως τον δράστη του εγκλήματος.

Αφότου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση, ακολούθως άνοιξε η βεντάλια των καταιγιστικών εξελίξεων.

Οι επόμενες συλλήψεις που ξετύλιξαν το κουβάρι

Η Παρασκευή 27 Απριλίου ήταν, ως φάνηκε από τις εξελίξεις, η πιο καθοριστική μέρα μετά την Τετάρτη που συνελήφθη ο 33χρονος. Η ανακριτική ομάδα οδηγείται στα χνάρια της 22χρονης συμβίας του 33χρονου, η οποία ήταν μαζί του στην Αγία Νάπα δυο βράδια νωρίτερα, όταν είχε συλληφθεί ο 33χρονος, και στον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του 33χρονου.

Ο ετεροθαλής αδελφός αναφέρει εκτός διαδικασίας στην αίθουσα του Δικαστηρίου ότι ο αδελφός του λέει ψέματα, όταν αναφέρεται από τον επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας ότι προφορικά ο 33χρονος ανέφερε ότι ο αδελφός του τού είχε πει ότι αυτός τους σκότωσε.

Από την πλευρά της η 22χρονη, συνδέθηκε γενετικά με αντικείμενα που βρέθηκαν στη σκηνή (στα παπούτσια και στο ξίφος). Σημειώσεις της, επίσης βρέθηκαν και στα δυο σημειωματάρια που είχε ο 33χρονος στο αυτοκίνητό του.

Η σύλληψη του 23χρονου τα ξημερώματα της Κυριακής, μάλλον οδηγεί την υπόθεση σε ολοκλήρωση. Ο 23χρονος συνελήφθη μετά από τα όσα ομολόγησε στους ανακριτές η 22χρονη, η οποία είχε αποκαλύψει την εμπλοκή κι αυτού στο φονικό.

Οι ρόλοι των υπόπτων στο στυγερό έγκλημα

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν εντός Δικαστηρίου, οι 4 -σε συνάντηση που είχαν την παραμονή του φονικού- φέρονται να κατάστρωσαν το πλάνο. Αυτό το είχαν ακούσει διά στόματος του 33χρονου, ο οποίος τούς ανακοίνωσε πως ο ίδιος και ο τέταρτος συλληφθείς θα πάνε για να κλέψουν ένα χρηματοκιβώτιο από το σπίτι στη Ζαλόγγου 7. Τούς τόνισε, επίσης, ότι αν χρειαστεί, θα σκοτώσουν. Η συμβία του μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του θα ανέμεναν, σύμφωνα με το σχέδιο, ειδοποίησή του, προκειμένου να βοηθήσουν στη μεταφορά του χρηματοκιβωτίου.

Οι ρόλοι

- 33χρονος: Σε αυτόν αποδίδεται ο ρόλος του ηθικού και φυσικού αυτουργού, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εντός Δικαστηρίου, όλα δείχνουν ότι είναι ο άνθρωπος που σκότωσε το ζεύγος και ακολούθως ξύπνησε τον 15χρονο γιο τους, για να του το ανακοινώσει και για να του πει να τον οδηγήσει στον χώρο όπου ήταν τα λεφτά.
- 22χρονη συμβία και 23χρονος ετεροθαλής αδελφός: Οι δυο ήταν στην αναμονή και περίμεναν τηλεφώνημα για να παραλάβουν τη λεία. Η μεν συμβία είχε ρόλο οδηγού, αφού οι οδηγίες που είχαν από τον 33χρονο δεν τους ενέπλεκαν εντός της οικίας. Ωστόσο, γενετικό υλικό της νεαρής εντοπίστηκε στη σκηνή.
- 22χρονος: Στον τέταρτο συλληφθέντα αποδίδεται ο ρόλος του κουκουλοφόρου, ο οποίος ανέμενε έξω από την πόρτα της κουζίνας για να του ανοίξουν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν εντός Δικαστηρίου, ο 22χρονος εισήλθε στο σπίτι, ανέβηκε στο δωμάτιο και είδε ότι το ζεύγος ήταν νεκρό. Είπε στους ανακριτές πως «νομίζει πως τα παπούτσια που βρέθηκαν στη σκηνή είναι αυτά που φορούσε όταν μπήκε στο σπίτι των θυμάτων».

Μετά τα νέα δεδομένα, θα κληθεί ξανά για ανάκριση. Παράλληλα, η Αστυνομία συγκρίνει τις καταθέσεις των υπόπτων με το μαρτυρικό υλικό και τα τεκμήρια που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να καταλήξει στα πραγματικά γεγονότα της νύχτας του διπλού φονικού.

(Με πληροφορίες από sigmalive, Φιλελεύθερος)

Δημοφιλή