ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 13:29 EEST | Updated 27/08/2019 13:36 EEST

Διέσχισε τον Ειρηνικό ωκεανό σε 76 ημέρες κωπηλατώντας

Είναι η πρώτη φορά που κάποιος ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Instagram

Ένας Ισπανός άνδρας, ο Αντόνιο Ντε Λα Ρόζα, ταξίδεψε από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ προς τη Χαβάη, σε απόσταση 2.500 μίλια (4.023 χλμ.), μόνος πάνω σε μια σανίδα, κωπηλατώντας 8 με 10 ώρες κάθε μέρα.

Ο Ντε Λα Ρόζα γιόρτασε τα 50α γενέθλιά του στην θάλασσα και έφτασε στη Χονολουλού το Σάββατο. Το μοναδικό του σχόλιο: «Αισθάνομαι λιγάκι κουρασμένος».

Ο 50χρονος άνδρας διαχειρίζεται μια τουριστική επιχείρηση και δήλωσε ότι απολαμβάνει περιπετειώδεις διακοπές. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος ολοκληρώνει ένα τέτοιο ταξίδι.

Ο Αντόνιο ξεκίνησε το ταξίδι του στις 9 Ιουνίου από το Σαν Φρανσίσκο, εκτιμώντας ότι θα χρειαστεί 70 μέρες για να το ολοκληρώσει. Τελικά, χρειάστηκε 6 επιπλέον μέρες.

Η σανίδα του ήταν ενωμένη με ένα μικρό σκάφος το οποίο είχε μια μικρή καμπίνα, χώρους αποθήκευσης και ηλιακούς συλλέκτες που του επέτρεπαν την τροφοδοσία των ηλεκτρονικών συσκευών.

Σύμφωνα με την Hawaii News Now, είχε πάρει μαζί του αρκετό φαγητό για 90 ημέρες, και έκανε τα πάντα μόνος του.

Ο  Ντε Λα Ρόζα κατέγραφε όλη την απίστευτη πρόοδό του στο Instagram και το Facebook και την τελευταία μέρα έγραψε: «Χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η τελευταία μέρα στην θάλασσα. Τι ωραίο συναίσθημα είναι αυτό!».

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, το ταξίδι κόστισε περίπου 100.000 δολάρια και χρηματοδοτήθηκε από χορηγούς αλλά και την δική του επιχείρηση.

«Είδα τόσα πολλά πράγματα. Κάθε χρόνο σκέφτομαι: ” τι θα κάνω το επόμενο έτος;” Είναι τόσο συναρπαστική αυτού του είδους η ζωή!».

 

πηγή: Sky News