Η απίθανη ιστορια διεμφυλικής πρώην νεοναζί και ληστή τραπεζών

Η Λάνγκαν είχε διπλή ζωή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο ακροδεξιός Πίτερ και τη νύχτα, μια κοκκινομάλλα που ονομαζόταν Ντόνα.
.
.
Video screenshot/FoxNews

Μήνυση κατά του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ (BOP) κατέθεσε μια πρώην νεοναζί ληστής τράπεζας γιατί καθυστερεί να επιβεβαιώσει την αλλαγή φύλου που έχει κάνει.

Η Ντόνα Λάνγκαν, 63 ετών, γεννημένη ως Πίτερ, ήταν μέλος του Άριου Ρεπουμπλικανικού Στρατού (ARA), μιας νεοναζιστικής ομάδας και καταδικάστηκε το 1997 σε ισόβια κάθειρξη για ληστείες τράπεζας.

Η Λάνγκαν, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα, πέρασε δύο δεκαετίες σε μια ανδρική φυλακή πριν μεταφερθεί στη γυναικεία φυλακή του Ομοσπονδιακού Ιατρικού Κέντρου Κάρσγουέλ, στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

.
.
Bureau of Prisons

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η Λάνγκαν υπέβαλε καταγγελία κατά του Γραφείου Φυλακών των ΗΠΑ (BOP), ισχυριζόμενη ότι «βιώνει εξουθενωτική αγωνία ως αποτέλεσμα σοβαρής και ανεπαρκώς αντιμετωπιζόμενης δυσφορίας φύλου».

Το BOP δήλωσε σε κοινή έκθεση την Παρασκευή ότι το αίτημα της Λάνγκαν θα εκπληρωθεί τελικά «γρήγορα».

«Η χειρουργική επέμβαση είναι σε καλό δρόμο και δεν θα αναβληθεί», αναφέρει η έκθεση.

.
.
FBI

Η Λάνγκαν ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει αλλάξει ιδεολογία μετά από την καταδίκη της στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και ότι δεν έχει πλέον ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Ήταν συνιδρύτρια του Άριου Ρεπουμπλικανικού Στρατού, ο οποίος διεξήγαγε 22 ληστείες τραπεζών σε όλη την Αμερική.

Ο Λάνγκαν, γνωστός ως Διοικητής Πέδρο, δεν έγινε γνωστός μόνο για τις ληστείες, αλλά και γιατί έκανε προπαγάνδα υπέρ της λευκής υπεροχής και ζητούσε εθνοκάθαρση.

via Associated Press

Στη δίκη της, αποκαλύφθηκε ότι η Λάνγκαν είχε διπλή ζωή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν ο ακροδεξιός Πίτερ και τη νύχτα, μια κοκκινομάλλα που ονομαζόταν Ντόνα.

Μέχρι το 2017, ο Λάνγκαν ήταν ένας από τους λίγους τρανς τρόφιμους που μεταφέρθηκαν επιτυχώς στη γυναικεία φυλακή Καρσγουέλ.

Πηγή: NYPost