ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/03/2018 08:23 EET | Updated 23/03/2018 08:24 EET

Η ΕλΕΔΑ καταγγέλλει απειλές της «Κρυπτείας» σε βάρος της πριν την επίθεση στα γραφεία της Αφγανικής Κοινότητας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Το πρωί της Πέμπτης, η ακροδεξιά οργάνωση «Κρυπτεία», με τηλεφώνημα στην εφημερίδα «Έθνος» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας Ελλάδος στην οδό Χαλκοκονδύλη 35 στο κέντρο της Αθήνας. 

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πριν το περιστατικό, μέλη της οργάνωσης έφτασαν στα γραφεία της Ένωσης, εκτοξεύοντας απειλές. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: 

«Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει ότι σήμερα, μετά και από απειλές που είχαν πρόσφατα διατυπωθεί τηλεφωνικά, η Κρυπτεία μας απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά στο γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν ”είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε”, ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν ”να προσέχετε πάρα πολύ”. Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση.

Είναι προφανές, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικής βίας, ότι απαιτείται από όλους, κοινωνικούς φορείς και όργανα της Πολιτείας, ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικής απειλής κατά της Δημοκρατίας».

Sponsored Post