Η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Ξεκινά η κατασκευή της στο ΟΑΚΑ, που αναμένεται να γεμίσει.
.
.
ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

Πλησιάζουν οι μέρες για το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, 69ο στη σειρά, που θα περιλαμβάνει πλούσιο μενού για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Φέτος, επανέρχεται –μετά τη διετία 2005-2006- η υπερειδική διαδρομή εντός του ΟΑΚΑ, η οποία πρόκειται να τραβήξει τα βλέμματα της δημοσιότητας, ωστόσο ο πραγματικός αγώνας θα γίνει στα χώματα της Πελοποννήσου, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας.

Η υπερειδική διαδρομή πρόκειται να αποτελέσει ένα μοναδικό σόου, που το χρειάζεται το σπορ για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του, να προσελκύσει κοινό, αλλά και χορηγούς, διότι η διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα κοστίζει ακριβά.

Οι υπεύθυνοι του αγώνα σχεδίασαν την υπερειδική διαδρομή στα πρότυπα της παλαιάς, καθώς δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αλλαγών. Θα είναι ασφάλτινη, παράλληλη ειδική διαδρομή συνολικού μήκους 1,95 χλμ., με 16 στροφές, μία γέφυρα και ένα άλμα. Για την κατασκευή της, σε διάστημα 8 ημερών, θα δουλέψουν 200 εργαζόμενοι, ενώ θα χρειαστούν 1.000 κυβικά μέτρα χαλίκι, 4.000 τετραγωνικά μέτρα ξύλο, 120 τόνοι χάλυβα και 1.004 μέτρα προστατευτικά στηθαία.

Τα 70 πληρώματα θα αγωνιστούν ανά ζεύγη, ανάλογα την κατηγορία τους, με ώρα εκκίνησης στις 20:00.

Ωστόσο, οι πύλες του ΟΑΚΑ για το κοινό, θα ανοίξουν στις 16:30. Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσουν οι αναγνωρίσεις της διαδρομής για το 3ο γκρουπ πληρωμάτων, με τα πληρώματα να καλούνται να γράψουν τις σημειώσεις τους κινούμενα είτε πεζή, είτε με scooter.

Στις 17:00, στην αίθουσα Κασιμάτης του ΟΑΚΑ θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Τελικός e-Sports WRC - για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για το εικονικό Πρωτάθλημα WRC που μεταξύ άλλων δημιουργεί ακόμα περισσότερες προοπτικές ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί περισσότερο προσβάσιμος στις νεαρές ηλικίες, που έχουν αναπτύξει στενή επαφή με τα esports.

Στις 18:30, οι κορυφαίοι οδηγοί ράλι στον κόσμο, καθώς και οδηγοί από όλες τις κατηγορίες που προσμετρούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα βρεθούν στο Rally Village του OAKA (εντός του περιβάλλοντα χώρου του σταδίου, από την πλευρά της Λ. Ειρήνης), για να υπογράψουν αυτόγραφα στους φίλους του σπορ.

Στις 18:30, το ΟΑΚΑ θα «γεμίσει» από τους ήχους του Athens DeeJay 95,2, με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο στα deck, να δίνει τον παλμό λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Στις 19:00, εντός της αγωνιστικής διαδρομής, υψηλοί προσκεκλημένοι θα συνοδηγήσουν σε ένα Ford Fiesta Rally 3 Junior WRC της M-Sport Poland.

Στις 19:45, οι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος, θα συγκεντρωθούν στον αγωνιστικό χώρο, για μια αναμνηστική φωτογραφία εμπρός σε δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Στην παρουσίαση θα βρίσκεται ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, γνωστός για το πάθος του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Δίπλα του, για το σχολιασμό του αγώνα και συνεντεύξεις από τους οδηγούς, οι εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι Τάκης Πουρναράκης, Παναγιώτης Σεϊτανίδης και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, θα μεταφέρουν κάθε στιγμή της δράσης στους θεατές.

Η τηλεοπτική μετάδοση σε 150 χώρες στον κόσμο (στην Ελλάδα από την ΕΡΤ, καθώς και μέσα από το αφιερωμένο στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις pop-up κανάλι της COSMOTE TV), με περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές, θα ξεκινήσει στις 19:30. Η προπώληση των εισιτηρίων για την ΕΚΟ Super Special Stage @OAKA συνεχίζεται από την πλατφόρμα του viva.gr με τις τιμές να ξεκινούν από τα 10 ευρώ, ενώ, συνολικά 40.000 εισιτήρια έχουν μέση τιμή τα 18,5 ευρώ.