Ετοιμο το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 για τον Σεπτέμβριο

Με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ, εισιτήρια από 10 ευρώ, τρεις νέες ειδικές διαδρομές και παγκόσμιο τελικό eSports WRC για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα
Ο Γκας Γκρίνσμιθ από τη Βρετανία και ο συνοδηγός του Κρις Πάτερσον με το αυτοκίνητό τους Ford Fiesta WRC στο Ράλι Ακρόπολις WRC στην ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από οκταετής απουσία.
Ο Γκας Γκρίνσμιθ από τη Βρετανία και ο συνοδηγός του Κρις Πάτερσον με το αυτοκίνητό τους Ford Fiesta WRC στο Ράλι Ακρόπολις WRC στην ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από οκταετής απουσία.
via Associated Press

Από τις 8 έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός πάλλεται με ελληνικούς χτύπους.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ύστερα από την επιτυχημένη, περσινή του επαναφορά στο Παγκόσμιο Καλεντάρι, φιλοδοξεί φέτος να ανεβάσει ακόμα ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών, καθώς επανέρχεται στο πρόγραμμα η υπερειδική διαδρομή εντός του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, η οποία το 2005 έκανε μπαμ και γέμισε το Στάδιο, ενώ το 2006 ήταν μισογεμάτο.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2022, θα τα έχει όλα. Την Πέμπτη του απόγευμα θα έχουμε την Υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ, κι εν συνεχεία τα αυτοκίνητα θα πάνε στο Λουτράκι, στο παρκ φερμέ.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις διαδρομές: Λουτράκι, Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά και Βωξίτες, το Σάββατο τις επαναλαμβανόμενες διαδρομές: Πύργος, Περιβόλι και Ταρζάν, ενώ το φινάλε θα δοθεί την Κυριακή με τις διαδρομές: Ελευθεροχώρι και Ελάτια. Τα συνολικά, αγωνιστικά χιλιόμετρα, είναι 305,86.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το βράδυ της Δευτέρας, στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των χαρακτηριστικών του αγώνα.

«Φέρνουμε το Ράλλυ των Θεών στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, προσθέτοντας: «Το διαρκώς αναβαθμιζόμενο Ολυμπιακό Στάδιο θα “αποχωριστεί” για λίγο το γρασίδι για μια ασφάλτινη διαδρομή συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων, και θα ανοίξει τις πύλες του σε κάθε φίλο του σπορ, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας, φέρνοντας τη δράση μπροστά από την άνεση των κερκίδων του».

Πρόθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είναι η υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ να αποτελέσει το αποκορύφωμα της χρονιάς για τον ελληνικό αθλητισμό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στο σύνολό του και, ως εκ τούτου, οι τιμές των εισιτηρίων, που ξεκίνησαν να πωλούνται από την πλατφόρμα του viva.gr, έχουν ως τιμή εκκίνησης τα 10 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί πως περισσότερα από 40.000 εισιτήρια θα έχουν μέση τιμή 18,5 ευρώ.

Στο «μέγεθος» του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στάθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε πολλά σημεία της ομιλίας του, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «είναι από τις φορές που ο ιδιωτικός τομέας θέλει να συνεργάζεται με το κράτος. Είναι η φιλοσοφία που πρεσβεύει η Κυβέρνησή μας, που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ο ιδιωτικός τομέας επενδύει τα χρήματά του, αισθάνεται ασφάλεια, είναι βέβαιος για την επένδυσή του και συνεργάζεται με το κράτος αποτελεσματικά, και όλο αυτό εντέλει είναι προς όφελος της ίδιας της κοινωνίας».

«Το είδαμε πολύ έντονα πέρυσι με τη σπουδαία συμμετοχή ελληνικών και διεθνών εταιρειών, οι οποίες επέλεξαν να προβληθούν μέσα από τον αγώνα και να ταυτιστούν με μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση που προξένησε κύματα ενθουσιασμού σε φίλους του motorsport εντός και εκτός Ελλάδος».

Τα λόγια του Υφυπουργού Αθλητισμού επιβεβαίωσε και η παρουσία στελεχών της Κυβέρνησης στην εκδήλωση. Ανάμεσά τους, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, που βρίσκεται ενεργά δίπλα στον αγώνα, Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάπτυξη συνεργειών με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, όπως με τον Ερυθρό Σταυρό, που στέκεται δίπλα στον αγώνα με πράξεις. Πράξεις αντίστοιχες αυτών κάθε πολίτη που θέτει εαυτόν στις τάξεις της διοργάνωσης ως εθελοντής, βοηθώντας στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Η προσέλευση εθελοντών, μάλιστα, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη φέτος, που οι ανάγκες του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχουν καθοριστεί και αναρτηθεί σε σχετικό σύνδεσμο στο www.acropolis.gr.

Η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, με τον βετεράνο οδηγό αγώνων και δημοσιογράφο, «Στρατισίνο» ή Στράτη Χατζηπαναγιώτου.
Η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, με τον βετεράνο οδηγό αγώνων και δημοσιογράφο, «Στρατισίνο» ή Στράτη Χατζηπαναγιώτου.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 παρουσίασαν η Αλυτάρχης του αγώνα, Ανίτα Πασαλή, με τον βετεράνο οδηγό αγώνων και δημοσιογράφο, «Στρατισίνο» ή Στράτη Χατζηπαναγιώτου.

Οι ίδιοι αποκάλυψαν τρεις προσθήκες, και συγκεκριμένα της γνωστής ειδικής διαδρομής «Χαρβάτι» (14,02 χλμ.) στην Κορινθία, της Ε.Δ. «Λειβαδιά» (21,21 χλμ.), γνωστής ως «Ευαγγελίστρια» τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και μιας διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Δάφνη», στον Δήμο Τανάγρας, με μήκος 17,45 χλμ.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του αγώνα, έγινε αναφορά σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στο πλαίσιό του, όπως ενέργειες Οδικής Ασφάλειας, αλλά και η διοργάνωση -για δεύτερη συνεχή χρονιά- του Τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ eSports, που, όπως και πέρυσι, θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Το «παρών» κατά τη διάρκεια της βραδιάς έδωσε πλήθος εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ανάμεσά τους, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο δήμαρχος Καρπενησίου και πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκος Σουλιώτης, και ο Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας.