Η Google ξεκινά να διαγράφει «ανενεργούς» λογαριασμούς τον Δεκέμβριο

Ποιοι λογαριασμοί Google θα αποτελέσουν παρελθόν - Τι πρέπει να γνωρίζετε.
via Associated Press

Η Google προχωρά στην υλοποίηση μιας νέας πολιτικής σχετικά με τους ανενεργούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι εάν έχετε λογαριασμό Google που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό και δεν θέλετε να διαγραφεί θα πρέπει να συνδεθείτε πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική ανενεργών λογαριασμών της Google, την οποία ανακοίνωσε τον Μάιο, οι λογαριασμοί που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορούσαν να διαγραφούν. Οι λογαριασμοί που θεωρούνται ανενεργοί θα αρχίσουν να διαγράφονται σταδιακά από την Παρασκευή.

Εάν έχετε έναν λογαριασμό που κινδυνεύει να διαγραφεί, θα έχετε λάβει πολλές ειδοποιήσεις από την Google στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνδέεται με αυτόν τον λογαριασμό και τη διεύθυνση ανάκτησής του (εάν κάποιος τερματιστεί).

Γιατί η Google διαγράφει ανενεργούς λογαρισμούς

Στην ανακοίνωση του Μαΐου, η Google απέδωσε την ενημέρωση των ανενεργών λογαριασμών της σε ζητήματα ασφαλείας.

Οι λογαριασμοί που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν, ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι οι «ξεχασμένοι ή χωρίς επιτήρηση λογαριασμοί» έχουν συνήθως παλιούς κωδικούς πρόσβασης, συχνά δεν διαθέτουν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας.

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι λογαριασμοί θα μπορούσαν να παραβιαστούν και να χρησιμοποιηθούν για ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή άλλο κακόβουλο περιεχόμενο, καθώς και κλοπή ταυτότητας.

via Associated Press

Πώς μπορώ να αποτρέψω τη διαγραφή του λογαριασμού μου

Ο ευκολότερος τρόπος για να διατηρήσετε ενεργό τον λογαριασμό σας στη Google (και έτσι να αποτρέψετε τη διαγραφή του) είναι να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Επιλέον ο λογαριασμός διατηρείται ενεργός με την αποστολή email ή ακόμα κι αν απλώς σκρολάρετε μεταξύ αυτών, με τη χρήση της αναζήτησης Google και την παρακολούθηση βίντεο YouTube (το YouTube ανήκει στην Google), υπό την προϋπόθεση ότι αυτά τα κάνετε ενώ είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google. Οι υπάρχουσες συνδρομές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του Λογαριασμού σας, συμπεριλαμβανομένων των προφίλ για εφαρμογές και δημοσιεύσεις τρίτου μέρους, μπορούν επίσης να λαμβάνουν υπόψη τη δραστηριότητα.

Η διατήρηση περιεχομένου στις Φωτογραφίες Google απαιτεί συγκεκριμένη σύνδεση. Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως από την Google, το περιεχόμενο των φωτογραφιών μπορεί να διαγραφεί ομοίως μετά από δύο χρόνια αδράνειας - πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίγετε την εφαρμογή κάθε τόσο για να αποτρέψετε τις εικόνες από το να καταλήξουν στον κάδο απορριμμάτων.

Οι εξαιρέσεις σε αυτή την πολιτική

Μόνο οι προσωπικοί λογαριασμοί Google που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για δύο ή περισσότερα χρόνια θα επηρεαστούν από αυτήν την ενημέρωση ανενεργών λογαριασμών. Οι λογαριασμοί που δημιουργούνται για οργανισμούς, όπως σχολεία ή εταιρείες, δεν θα επηρεαστούν, λέει η Google.

Σύμφωνα με την πολιτική διαδικτύου της Google, άλλες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν λογαριασμούς Google που διαχειρίζονται ενεργούς δευτερεύοντες λογαριασμούς, λογαριασμούς που περιέχουν υπόλοιπο δωροκάρτας, καθώς και λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αγορά προϊόντων, εφαρμογών ή συνδρομών Google που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Επίσης, δεν υπάρχουν σχέδια για διαγραφή λογαριασμών με βίντεο YouTube αυτή τη στιγμή, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Google.

Πώς μπορώ να αποθηκεύσω δεδομένα από τον λογαριασμό μου στη Google

Πέρα από τη διατήρηση του ενεργού λογαριασμού σας Google, υπάρχουν μερικά εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Η Αρχειοθέτηση Google, για παράδειγμα, επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν και να εξάγουν δεδομένα λογαριασμού εκτός Google ανά πάσα στιγμή. Και ο διαχειριστής ενός ανενεργού λογαριασμού μπορεί να επιλέξει τι θα συμβεί στον λογαριασμό και τα δεδομένα του εάν καταστούν ανενεργά — συμπεριλαμβανομένων επιλογών για αποστολή επιλεγμένων αρχείων σε αξιόπιστες επαφές ή πλήρη διαγραφή του λογαριασμού.

Η διαδικτυακή πολιτική της Google αναφέρει επίσης ότι η εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί με την άμεση οικογένεια για να κλείσει τον λογαριασμό ενός αγαπημένου προσώπου που έχει πεθάνει ή / και να παρέχει κάποιο περιεχόμενο λογαριασμού - χωρίς να μοιράζεται διαπιστευτήρια σύνδεσης - κατά περίπτωση.

Δημοφιλή