Μυστικά για να χρησιμοποιήσουμε το Google Flights και να κλείσουμε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Χριστουγεννιάτικη απόδραση; Ανοιξιάτικη εκδρομή; Καλοκαιρινή εξόρμηση; Ό,τι κι αν λαχαταράμε, γιατί να μας έρθει ο κούκος αηδόνι;
andresr via Getty Images

Επιτέλους! Η ευχή μας έγινε πραγματικότητα και η Google πρόσφατα αναβάθμισε το Google Flights, με σκοπό να μας παρέχει ακόμα περισσότερες πληροφορίες, που μας βοηθούν να εξοικονομήσουμε χρήματα. Πώς; Κάνοντας την κράτηση των αεροπορικών μας εισιτηρίων μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Για να δούμε, ποιες είναι οι καλύτερες μέρες να κλείσουμε το εισιτήριό μας γι′ άλλα μέρη

Σύμφωνα με την Google, μια ημέρα κάπου στα μέσα της εβδομάδας, ιδίως η Τρίτη, γύρω στα μεσάνυχτα, αναφέρεται συχνά ως η καλύτερη στιγμή να κάνουμε την κράτηση των εισιτηρίων μας.

Ωστόσο στις ΗΠΑ, τα τελευταία πέντε χρόνια, τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζονται Τρίτη, Τετάρτη ή Πέμπτη είναι μόνο κατά 1,9% φθηνότερα σε σχέση με τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζονται το Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο, κάτι για το οποίο οι άνθρωποι της Google Flights δηλώνουν βέβαιοι πως συμφέρει είναι έγκαιρη κράτηση. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Google, σε ό,τι αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, οι τιμές είναι γενικά στο χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ 21 και 60 ημερών πριν από το ταξίδι.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσουμε το εισιτήριο μας ανάλογα με την εποχή του χρόνου που σχεδιάζουμε να ταξιδέψουμε

Για διακοπές μέσα στην άνοιξη: Για ταξίδια εσωτερικού τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες μεταξύ 23 και 59 ημερών πριν από την αναχώρηση, αγγίζοντας τη χαμηλότερη τιμή τους στις 38 ημέρες.

Για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές: Τα ταξίδια το καλοκαίρι είναι κάτι το περιζήτητο, κι όσο κι αν δεν τους φαίνεται οι καλοκαιρινές διακοπές απέχουν μια ανάσα. Οπότε, η αναζήτηση πτήσεων ακόμη και από τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι άσχημη ιδέα.

Για ταξίδια εσωτερικού τις πρώτες μέρες του Ιουλίου ή του Αυγούστου οι τιμές ήταν χαμηλότερες μεταξύ 14 και 44 ημερών πριν την αναχώρηση, με τις χαμηλότερες μέσες τιμές να σημειώνονται 21 ημέρες πριν.

Για Χριστουγεννιάτικες εξορμήσεις: Αν θέλουμε να οργανώσουμε ένα εορταστικό ταξίδι τις ημέρες γύρω στα Χριστούγεννα, θα πρέπει να κάνουμε την κράτησή μας 88 ολόκληρες ημέρες -δηλαδή περίπου τρεις μήνες- πριν. Επομένως οι ενδιαφερόμενοι ας πιάσουμε το κινητό ή το λάπτοπ μας.

Πώς θα χρησιμοποιήσουμε το Google Flights

  • Ξεκινάμε μπαίνοντας στο Google Flights και αναζητώντας πτήσεις από και προς τον προορισμό που μας ενδιαφέρει.
  • Αφού επιλέξουμε τη διαδρομή της πτήσης μας, η υπηρεσία θα εμφανίσει τις πληροφορίες κράτησης, μαζί με τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Λαμβάνοντας υπόψη το χρονικό πλαίσιο που μας προτείνει η Google Flights, κάνoυμε την κράτησή μας για την ημερομηνία που μας βολεύει.

(Με πληροφορίες από cnbc).