Η Μέγκαν Μαρκλ αποχαιρετά τον Λίντμπεργκ με μια άγνωστη φωτογραφία της

Ο θρυλικός φωτογράφος μόδας, γνωστός για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του, πέθανε σε ηλικία 74 ετών.
@SUSSEXROYAL via Getty Images

Με μια κοινή τους φωτογραφία η Μέγκαν Μάρκλ αποχαιρετά τον σπουδαίο φωτογράφο Πίτερ Λίντμπεργκ που πέθανε χθες σε ηλικία 74 ετών.

Οι δύο φωτογραφίες, η μια εκ των οποίων απεικονίζει την δούκισσα του Σασεξ με τον γνωστό φωτογράφο, κοινοποιήθηκαν στον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν από κοινού στο Instagram, η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Όπως αναφέρεται, το έργο του Πίτερ Λίντμπεργκ έγινε παγκοσμίως γνωστό για την αποτύπωση της ουσίας των πραγμάτων και την προώθηση υγειών ιδεών για την ομορφιά, με την αποφυγή του photoshopping και την προτίμηση στη φυσική ομορφιά με ελάχιστο μακιγιάζ.

«Η Δούκισσα του Σάσεξ δούλεψε μαζί με τον Πίτερ στο παρελθόν και τον επέλεξε προσωπικά για να φωτογραφίσει τις 15 γυναίκες για το εξώφυλλο του τεύχους Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue στο οποίο υπήρξε guest editor», αναφέρεται στην ανάρτηση σημειώνοντας πως σύμφωνα με την Μαρκλ δεν υπήρχε άλλος φωτογράφος που θα μπορούσε να υλοποιήσει αυτό το σημαντικό εγχείρημα. «Το “Forces for Change” (σ.σ. Οι δυνάμεις της αλλαγής) ήταν μία από τις τελευταίες δημοσιευμένες δουλειές του καταξιωμένου φωτογράφου».

Ο θρυλικός φωτογράφος μόδας, γνωστός για τα ασπρόμαυρα πορτρέτα του, πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 74 ετών.

Η είδηση του θανάτου του Γερμανού φωτογράφου έγινε γνωστή από τους συνεργάτες του μέσω του λογαριασμού του στο Instagram. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πίτερ Λιντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Ο Πίτερ αφήνει την σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη του σύζυγο Αστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπεντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόσεφ και τα επτά δισέγγονά του. Αφήνει πίσω ένα μεγάλο κενό», γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας.

Πηγή: Vogue