ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2018 05:53 EET

Η πρεσβεία του Ιράν στην Αθήνα απαντά στην πρέσβη του Ισραήλ

Απαντητική επιστολή στο άρθρο της πρέσβεως του Ισραήλ υπέρ των κυρώσεων κατά του Ιράν

* Το κείμενο που ακολουθεί και υπογράφεται από την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, εστάλη σε ηλεκτρονική μορφή (email) και με αποδέκτη τη HuffPost. Παραμένοντας προσηλωμένoi στις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της φιλοξενίας όλων των απόψεων, το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

 

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον ιστότοπο σας άρθρο της πρέσβεως του κατοχικού καθεστώτος του Ισραήλ, κ. Ιρίτ Μπεν- Άμπα, υπέρ της επαναφοράς των μονομερών και απάνθρωπων κυρώσεων της Αμερικής κατά του Ιράν.

Το Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ζητά από τoν ιστότοπο της Huffpost να δημοσιεύσει την παρακάτω απάντηση προς ενημέρωση της κοινής γνώμης. 

Οι αβάσιμοι, ψευδείς και αγενείς ισχυρισμοί στο εν λόγω άρθρο εκφράζονται εκ μέρους ενός ανθρώπου (Ιρίτ Μπεν – Άμπα) που εκπροσωπεί το καθεστώς το οποίο για δεκαετίες με παράνομο τρόπο και μέσω αδίστακτης σφαγής παλαιστινίων επιχείρησε την κατοχή παλαιστινιακών εδαφώνκαι την δημιουργία ενός καθεστώτος στηριζόμενο στο έγκλημα, βία και καταστολή κατά των πραγματικών κατοίκων της Παλαιστίνης. Οι αβάσιμοι αυτοί ισχυρισμοί αποτελούν αναμάσημα των όσων λέει ο πρωθυπουργός του παράνομου κατοχικού καθεστώτος. Οι αβάσιμες αυτές τοποθετήσεις εκφράζονται εκ μέρους εκπροσώπου ενός καθεστώτος το οποίο δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, που αν και κάτοχος πυρηνικών όπλων και διηπειρωτικών πυραύλων αποφεύγει την ένταξη στις σχετικές Διεθνείς Συνθήκες, αρνείται τον έλεγχο της ΙΑΕΑ και είναι το μοναδικό καθεστώς στη Μ. Ανατολή που από τη απαρχή της εμφάνισης του με τον σφετερισμό των παλαιστινιακών εδαφών έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία καθεστώτος καταπίεσης και εγκλήματος στην περιοχή. 

Προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ενώ το Ισραηλινό καθεστώς κατέχει πυρηνικά όπλα και δεν επιτρέπει στους Διεθνείς Οργανισμούς να ασκήσουν έλεγχο στις πυρηνικές του δραστηριότητες, ισχυρίζεται πως η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν προσπαθεί για την προώθηση στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος τη στιγμή που η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχει επιβεβαιώσει σε συνεχόμενες της εκθέσεις την επαλήθευση του ειρηνικού χαρακτήρα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν. 

Βέβαια οι άνευ ουσίας και σημασίας ισχυρισμοί του εν λόγω καθεστώτος αλλά και ορισμένων συγκεκριμένων χωρών που έχουν ως σκοπό την υπονόμευση της εικόνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη διεθνή κοινότητα, δεν έχουν στην πράξη άλλο αποτέλεσμα εκτός από την απομόνωση των ίδιων και την προβολή της διανοητικής διαταραχής της ηγεσίας του κατοχικού Ισραηλινού καθεστώτος το οποίο μαζί με ορισμένα εκφυλισμένα καθεστώτα της περιοχής έχουν μακρά ιστορία σε διάφορες συνωμοσίες, σχέδια δολοφονιών, σφαγή αξιωματούχων και επιστημόνων άλλων χωρών αλλά και υποστήριξης εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων. 

Η διεθνής κοινότητα και η παγκόσμια κοινή γνώμη θυμούνται ακόμα πολύ καλά τις αδίστακτες σφαγές των παλαιστινιών στα κατεχόμενα εδάφη, τη δολοφονία των αθώων παιδιών, την συνεχιζόμενη κατοχή εδαφών και την συνέχιση των εποικισμών παρά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Αυτά τα εγκλήματα δεν θα σβηστούν ποτέ από τις μνήμες των λαών. 

Σήμερα είναι πλέον ξεκάθαρο για την παγκόσμια κοινή γνώμη πώς το Ισραηλινό καθεστώς είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS και καλλιεργεί την διατήρηση της έντασης στην περιοχή. Και αυτό επειδή η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή αποτελεί ζωτική απειλή για την επιβίωση αυτού το παράνομου καθεστώτος αφού εάν επικρατήσει η σταθερότητα στην περιοχή όλη η προσοχή θα στραφεί στο Ισραήλ το οποίο θα πρέπει να εξηγήσει γιατί παρά την φαινομενικά υποστήριξη του στην δήθεν ειρηνευτική διαδικασία – η οποία συνεχίζεται τα τελευταία 25 χρόνια άνευ αποτελέσματος – συνεχίζει να αγνοεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, να επιμένει με τον με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο στην πολιτική του αποκλεισμού του λαού της Γάζας, να δίνει συνέχεια στους εποικισμούς και στις επιθέσεις κατά των αθώων παλαιστινίων. 

Το Ισραηλινό καθεστώς επιθυμεί σαν τον διάβολο έναν κολασμένο κόσμο και εχθρεύεται με τις έννοιες της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας. Με διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατασκευασμένων σεναρίων προωθεί μάταια το σχέδιο της καλλιέργειας της Ιρανοφοβίας επιδιώκοντας την αποκατάσταση της πληγωμένης του φήμη. 

Σχετικά τώρα με το ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τονίζεται ότι η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας είναι η μοναδική αρχή διαχείρισης του θέματος η οποία ασκεί δραστηριότητες μόνιμου ελέγχου και επαλήθευσης. Η ΙΑΕΑ έχει δώσει μέχρι σήμερα 13 εκθέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι ειρηνικό και το Ιράν έχει τηρήσει πλήρως όλες τις δεσμεύσεις του στο πλαίσιο του JCPOA κάτι που επιβεβαιώνεται και από την διεθνή κοινότητα και τα άλλα μέρη της συμφωνίας (JCPOA). 

Το Ισραηλινό καθεστώς και όσες το ακολουθούν έχουν κάνει τα πάντα ώστε αποτρέψουν την στήριξη των άλλων χωρών προς το JCPOA ωστόσο έχουν αποτύχει σκληρά. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του JCPOA και θα συνεχίσει μαζί με την διεθνή κοινότητα την προσπάθεια της για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.