Η συμφωνία Ελλάδος – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «ρίχνει» 4 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία

Οι επενδύσεις αφορούν τους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έργων υποδομής, αγροτουρισμού, τεχνολογίας υγείας και επιστημών.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Ευχάριστα είναι τα νέα από το Αμπού Ντάμπι, όσον αφορά το επενδυτικό πεδίο, καθώς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υπογράφηκε στρατηγική συμφωνία επενδυτικής συνεργασίας, μεταξύ της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων και της ADQ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία αναμένεται να χρηματοδοτήσει επενδύσεις αξίας 4 δισ. ευρώ, σε διάφορους τομείς και κεφάλαια της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, θα επενδύσουν ξεχωριστά ή και από κοινού, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε έργα υποδομής, αγροτουρισμού, τεχνολογίας υγείας και επιστημών, μεταξύ άλλων.

Η συμφωνία επικυρώθηκε με τις υπογραφές, ανάμεσα στους Ιωάννη Τσακίρη, υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Μοχάμεντ Χασάν Αλσαγουαντι, διευθύνοντα σύμβουλο της ADQ, παρουσία, εκτός του Ελληνα πρωθυπουργού, και του Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, εστεμμένο Πρίγκιπα του Άμπου Ντάμπι και ανώτατου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον η επενδυτική εταιρεία Mubadala και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων, συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, στα 400 εκατ. ευρώ, στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα συνεπενδύσεων του 2018. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την αυτού εξοχότης Χαλντούν Χαλιφά Αλ Μουμπάρακ, Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επενδυτικής εταιρείας Mubadala.

«Η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημιουργούν μια δυνατή στρατηγική συνεργασία σε επενδύσεις που προωθούν την ανάπτυξη και δημιουργούν ευκαιρίες και για τα δύο έθνη», επισήμανε ο Ιωάννης Τσακίρης, ενώ ο Μοχάμεντ Χασάν, τόνισε ότι: «Η σημερινή συμφωνία τονίζει την δέσμευση της ADQ να χτίσει στρατηγικές συνεργασίες σε δομές κλειδιά, συμπληρώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επενδυτική μας στρατηγική και την ικανότητα μας να δημιουργούμε αποδοτικές επενδύσεις».

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Popular in the Community