Οι Έλληνες έστειλαν ένα μήνυμα: Θέλουν να ξεκαθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα με τις παθογένειες που γέννησε και άνδρωσε η μεταπολίτευση.
via Associated Press

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου ξεπερνούν ακόμα και τα πιο τρελά όνειρα της ΝΔ και των στελεχών της.

Κουρελιάζουν όλες τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις και τους δημοσκόπους. Ανατρέπουν ακόμα και τα πιο αισιόδοξα σενάρια.

Ο ελληνικός λαός έχοντας σιχαθεί κυριολεκτικά το μεταπολιτευτικό έρμα που συγκεντρώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, γυρνώντας την πλάτη στους δραχμολάγνους, τους ρωσόφιλους και όλα αυτά τα υπολείμματα ενός σαθρού και σάπιου κόσμου, ενός κόσμου μικροσυμφερόντων, διαπλοκής, τυχοδιωκτισμού και καμαρίλας που ανέδειξε η μεταπολίτευση και η οικονομική ύφεση των μνημονίων, αναζητά διέξοδο στη σοβαρότητα, στη συνέπεια, στη νοικοκυροσύνη και σε ένα πατριωτικό όραμα.

Η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα -με τα χίλια στραβά της- στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Αντιμετώπισε τις κρίσεις με ανέλπιστη επιτυχία.

Και κυρίως αντιμετώπισε -έστω και καθυστερημένα και υπό την άμεση απειλή του πολέμου- την επιθετικότητα της Τουρκίας με σοβαρές κινήσεις, ενεργοποιώντας υγιή πατριωτικά ανακλαστικά.

Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας στην κρίση της Δύσης με την φιλορωσική στροφή και την ηγεμονική στάση της Τουρκίας επέφερε συμφωνίες σημαντικής γεωστρατηγικής σημασίας.

Η ΝΔ τις εκμεταλλεύτηκε για το εθνικό συμφέρον.

Προχώρησε σε στρατηγικές συμφωνίες με τη Γαλλία, την Αμερική, την Αίγυπτο και αφύπνισε την υπνώττουσα εξωτερική πολιτική που οφείλει να έχει η χώρα μας σε υψηλό επίπεδο. Ενίσχυσε την άμυνα της χώρας.

Άθελα της και χωρίς να είναι στους σχεδιασμούς της βρέθηκε αντιμέτωπη με όλες αυτές τις κρίσεις (κορονοϊός, οικονομία, Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τουρκικός νεοωθωμανισμός) και κουτσά στραβά τα κατάφερε.

Όλα αυτά της πίστωσε ο ελληνικός λαός.

Οι Έλληνες έστειλαν ένα μήνυμα: Θέλουν να ξεκαθαρίσουν οριστικά και αμετάκλητα με τις παθογένειες που γέννησε και άνδρωσε η μεταπολίτευση.

Θέλουν και αναζητούν ένα αδιόρατο νέο όραμα που θα τους σηκώσει λίγο πιο ψηλά. Ένα όραμα πατριωτικό και συνάμα σύγχρονο για να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην ιστορία.

Και αυτή η ανάγκη για ένα όραμα υπερβαίνει παρασάγγας τη σημερινή νίκη της ΝΔ. Και σίγουρα ξεπερνά τη ΝΔ την ίδια η οποία αναγκάστηκε να ακολουθεί σε ένα αγώνα ταχύτητας τις εξελίξεις. Έναν αγώνα δρόμου ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις εσωτερικές αντιφάσεις της. Δηλαδή από μια ελλειμματική οραματική πολιτική που θα συνεγείρει τους Έλληνες και δεν θα παραμένει εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ένα πλαίσιο οικονομικών στόχων και διαχείρισης και σε πρωτοβουλίες και μέτρα που αναγκάζεται να παίρνει, λόγω των εξελίξεων, ενάντια πολλές φορές στην ίδια τη ιδεολογική της καταγωγική μήτρα (βλ. άμυνα, εξωτερική πολιτική, Δημόσια Υγεία, επιδοματική πολιτική κλπ).

Μια πολιτική που θα τοποθετεί την Ελλάδα πρωτοπόρα στην πολιτισμική και πολιτική αναγέννηση της Ευρώπης η οποία θα στηρίζεται στον ιστορικό, πολιτισμικό και πολιτικό ρόλο της ως γενεσιουργός των μεγάλων δημοκρατικών αξιών της Δύσης.

Η σελίδα σήμερα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα. Ο αγώνας και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς και δύσκολος.

Σίγουρα όμως, τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, μαζί με τη νίκη της ΝΔ και την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεσμεύουν νέους βαθμούς ελευθερίας στο πολιτικό σκηνικό.

Δημοφιλή