Η Τίνα Χάινς ήταν κλινικά νεκρή για 27 λεπτά και όταν ξύπνησε, έγραψε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα

Η Χάινς υπέστη καρδιακή ανακοπή τον Φεβρουάριο του 2018 και παρά τις προσπάθειες του συζύγου της Μπράιαν να την επαναφέρει, πέθανε.
.
.
Facebook

Τι συμβαίνει όταν πεθάνουμε; Είναι ένα πανάρχαιο ερώτημα που αρκετός κόσμος σκέφτεται πολύ συχνά. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πραγματικά την απάντηση. Ή μήπως όχι;

Η ώρα θανάτου σε ένα νοσοκομείο συνήθως καταγράφεται τη στιγμή που σταματάει η καρδιά να χτυπάει. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι το υπόλοιπο σώμα δε θα λαμβάνει πια αίμα για τη λειτουργία των οργάνων, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου.

Παρόλα αυτά, πολλές μελέτες έχουν δείξει δραστηριότητα μέσα στον εγκέφαλο μετά τον θάνατο, εγείροντας ερωτήματα για το πότε συμβαίνει πραγματικά ο θάνατος.

Λοιπόν, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που έχουν ίσως καλύτερη κατανόηση της μεταθανάτιας ζωής από τους περισσότερους από εμάς, επειδή την έχουν πραγματικά βιώσει.

Πάντα ακούμε αυτές τις ιστορίες ανθρώπων που πέθαναν στο χειρουργικό κρεβάτι και μετά από λίγο επανήλθαν στη ζωή και δε δίστασαν να περιγράψουν παράξενα οράματα που είδαν.

Η Τίνα Χάινς είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους, αναφέρει το LadBible.

Η Χάινς υπέστη καρδιακή ανακοπή τον Φεβρουάριο του 2018 και παρά τις προσπάθειες του συζύγου της Μπράιαν να την επαναφέρει, πέθανε. Καθ′ οδόν προς το νοσοκομείο, η Χάινς αναζωογονήθηκε έξι φορές από τους γιατρούς, όντας κλινικά νεκρή για 27 ολόκληρα λεπτά.

Ωστόσο, αφού διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο, τελικά ξύπνησε, ζητώντας αμέσως στυλό και χαρτί για να γράψει ένα δυσοίωνο μήνυμα για την οικογένειά της.

Με ελάχιστα ευανάγνωστο γραφικό χαρακτήρα, η Τίνα έγραψε τις λέξεις «είναι αληθινό». Όταν τη ρώτησαν τι ήταν πραγματικό, απλώς έγνεψε προς τα πάνω.

«Ήταν τόσο αληθινό, τα χρώματα ήταν τόσο ζωντανά», δήλωσε η Τίνα στο AZfamily.com.

Είπε ότι είδε μια φιγούρα που πίστευε ότι ήταν ο Ιησούς. Αλλά εμπειρίες όπως αυτή δεν είναι τόσο σπάνιες.

Σύμφωνα με μελέτες, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν καμία ανάμνηση της περιόδου κατά την οποία ήταν τεχνικά νεκροί, περίπου το 10% έως 20% έχουν κάποιου είδους οπτικά ή αισθητηριακά επεισόδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

.
.
Facebook

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διεξήγαγαν μια μελέτη σε μερικούς αρουραίους το 2013.

Το 2013, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν βρήκαν ότι αφότου επήλθε κλινικός θάνατος σε αρουραίους, υπήρξε μία αναλαμπή της εγκεφαλικής δραστηριότητας, αποκαλύπτοντας ηλεκτρικά σήματα συνείδησης που ξεπερνούσε τα επίπεδα σε ζώα που ήταν ξύπνια.

«Υποθέσαμε ότι αν μία εμπειρία παραλίγο θανάτου πήγαζε από την εγκεφαλική δραστηριότητα, οι νευρικές συσχετίσεις της συνείδησης θα πρέπει να είναι αναγνωρίσιμες σε ανθρώπους ή ζώα ακόμη και μετά τη διακοπή της εγκεφαλικής ροής αίματος», είπε ο νευρολόγος Τζίμο Μπορζίγκιν .

Και αυτό ακριβώς εντόπισαν, με τους αναισθητοποιημένους αρουραίους να εμφανίζουν ένα κύμα υψηλής συγχρονισμένης εγκεφαλικής δραστηριότητας εντός 30 δευτερολέπτων από μια προκληθείσα καρδιακή ανακοπή, σύμφωνα με τα μοτίβα που θα βλέπατε σε έναν εξαιρετικά διεγερμένο εγκέφαλο.

Το φαινόμενο που εντοπίστηκε ήταν μια αποκάλυψη, στο βαθμό που μπορεί να διαψεύσει την ιδέα ότι ακριβώς επειδή η ροή του αίματος έχει σταματήσει ως αποτέλεσμα κλινικού θανάτου, ο εγκέφαλος πρέπει απαραίτητα να καταστεί αδρανής ταυτόχρονα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα