Η βασίλισσα της Δανίας σκηνογράφος στη νέα ταινία του Μπίλ Όγκουστ για το Netflix

Η Μαργκρέτε Β΄ ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1970 και είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων.
Beawiharta Beawiharta via Reuters

Ο Μπιλ Όγκουστ, σκηνοθέτης της ταινίας «Pelle the Conqueror» (Πέλε ο Κατακτητής) που απέσπασε Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, υπογράφει την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Ehrengard» της Κάρεν Μπλίξεν για το Netflix.

Πρόκειται για ένα από τα τελευταία έργα της Μπλίξεν (1885 - 1962), η οποία έγινε διεθνώς γνωστή με την ταινία του Σίντνεϊ Πόλακ «Out of Africa» (Πέρα από την Αφρική), μεταφορά του ομότιτλου αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος της, για την εµπειρία της στη Βρετανική Ανατολική Αφρική πριν από το ξέσπασµα του Β΄ Παγκόσµιου Πολέµου.

Τα σκηνικά της ταινίας «Ehrengard» θα φέρουν την υπογραφή της βασίλισσας Μαργκρέτε Β΄ της Δανίας, η οποία ασχολείται ενεργά με τη ζωγραφική και την εικονογράφηση εδώ και δεκαετίες, υπογράφοντας με το ψευδώνυμο Ingahild Grathmer. Τα σχέδια της έντυσαν τις δανέζικες εκδόσεις του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ έχει σχεδιάσει κοστούμια σε παραγωγές του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας. Είναι επίτιμο μέλος της Ένωσης Δανών σκηνογράφων για το έργο της στο δανέζικο σινεμά, την τηλεόραση και το θέατρο.

Ο Όγκουστ δήλωσε ότι ανυπομονεί να παρουσιάσει αυτή την «ιστορία πόθου και αποπλάνησης στο διεθνές κοινό», προσθέτοντας ότι «η βασίλισσα έχει δημιουργήσει φανταστικά decoupage -φανταστικά, με την κυριολεκτική έννοια- καθώς αυτή είναι η αφετηρία μας για την ταινία». Το «Ehrengard» ανήκει στις γοτθικές ιστορίες της Κάρεν Μπλίξεν ή όπως έλεγε η ίδια στα «παραμύθια με τις απειλητικές σκιές».

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή