Η Βουλή δίνει 10 εκ. ευρώ για την ανακούφιση των πυροπαθών

Η Βουλή δίνει 10 εκ. ευρώ για την ανακούφιση των πυροπαθών
ANGELOS TZORTZINIS via Getty Images

Το ποσό των 10 εκ. ευρώ προσφέρει η Βουλή των Ελλήνων για την ανακούφιση των πυροπαθών, μαζί με εφάπαξ βοήθημα στα παιδιά μόλις αποτυπωθεί η κατάσταση και ο αριθμός των παιδιών που θα χρειαστούν στήριξη. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στην Διάσκεψη των Προέδρων ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και ήταν ομόφωνες.

Μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Ν. Βούτσης εξήγησε ότι το ειδικό βοήθημα στα μικρά παιδιά θα δοθεί «αφού υπάρξει η ακριβής καταγραφή των οικογενειών που επλήγησαν» και από επιτροπή η οποία θα αποτελείται από στελέχη της Βουλής, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Δήμων.

Ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο στο τρίτο θερινό τμήμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου θα γίνει ακρόαση των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. «Θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μία πρωτοβουλία σε επίπεδο ειδικής επιτροπής της Βουλής που ενδελεχώς με βάση τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων θα καταλήξει σε συμπεράσματα για την υποστήριξη του τομέα της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης.

Σήμερα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής πραγματοποιεί αιμοδοσία για να υπάρξει βοήθεια στους πληγέντες. Ο Ν. Βούτσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του στον Σύλλογο για την πρωτοβουλία του.

Δημοφιλή