Η Γκαλ Γκαντότ υπερκατάσκοπος στο «Heart of Stone» του Netflix

Κάτι μεταξύ -θεωρητικά μιλώντας- Τζέιμς Μποντ και Ίθαν Χαντ.

Μετά την υπερηρωίδα «Wonder Woman» -που σύμφωνα με το Variety δεν πρόκειται να έχει κι άλλο σίκουελ- και τον ρόλο της γοητευτικής κλέφτρας έργων τέχνης στην κωμωδία δράσης «Red Notice», η Γκαλ Γκαντότ γίνεται κατάσκοπος, κάτι μεταξύ -θεωρητικά μιλώντας- Τζέιμς Μποντ και Ίθαν Χαντ.

Στο «Heart of Stone», που από τις 11 Αυγούστου είναι διαθέσιμο στο Netflix, η Γκαντότ υποδύεται την πρωτάρα χάκερ Ρέιτσελ Στόουν, μέλος μίας ομάδας έμπειρων πρακτόρων της βρετανικής MI6, οι ικανότητες της οποίας περιορίζονται στην τεχνολογία και όχι στο πεδίο.

Στην εναρκτήρια σεκάνς, η Ρέιτσελ καλείται να συνδράμει την ομάδα της (μεταξύ αυτών και ο Πολ Ρίντι του «Motherland») που βρίσκεται σε μυστική αποστολή με στόχο έναν έμπορο όπλων σε ένα πολυτελές θέρετρο (πρόκειται για το Glacier Hotel Grawand) στις ιταλικές Άλπεις. Μόνο που όπως, πολύ σύντομα μαθαίνουμε, όλο αυτό δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού.

Η Ρέιτσελ ανήκει στην αόρατη οργάνωση Charter, την οποία αποτελούν άριστα εκπαιδευμένοι πρώην πράκτορες, που δρουν «εκεί όπου οι κυβερνήσεις αποτυγχάνουν» με σκοπό «να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή».

Πώς; Με «όπλο» μία εξαιρετικά εξελιγμένη τεχνολογία, έναν πανίσχυρο υπολογιστή που ονομάζεται The Heart, έναν παντογνώστη αλγόριθμο που έχει πρόσβαση σε «τρισεκατομμύρια data points» και δίνει ασφαλείς προβλέψεις βασισμένες σε πιθανότητες -στοιχείο που παραπέμπει ευθέως στο τρομακτικό όπλο που απειλεί την ανθρωπότητα από το τελευταίο «Mission: Impossible» με τον Τομ Κρουζ.

Συνδεδεμένη με τα κεντρικά του Charter μέσω ακουστικού, η Ρέιτσελ καθοδηγείται από τον γκουρού τεχνολογίας στη Heart (στον ρόλο ο Ματίας Σβαϊγκχέφερ) και μεταμορφώνεται σε υπερκατάσκοπο-superhero που βλέπει τα πάντα.

Εντωμεταξύ όμως -στην αποστολή στις Άλπεις- η ομάδα αιφνιδιάζεται όταν στην ενδοεπικοινωνία της παρεμβάλλεται μία απειλητική γυναικεία φωνή.

Η Ρέιτσελ δεν είναι το μοναδικό μέλος της ομάδας της MI6 που παίζει διπλό παιχνίδι. Το ίδιο ισχύει και με τον Πάρκερ (στον ρόλο ο Τζέιμι Ντόρναν), ο οποίος έχει τη δική του ατζέντα.

Ο σκηνοθέτης, Τομ Χάρπερ («Wild Rose») κρατά τη δράση σε υψηλούς τόνους -αναμετρήσεις σώμα με σώμα, μάχες και καταδιώξεις, μία σκηνή στην οποία η Ρέιτσελ κάνει νυχτερινή κατάβαση με αλεξίπτωτο στην πλαγιά ενός χιονισμένου ατελείωτου βουνού, ενώ τις δύο ώρες της ταινίας το σκηνικό εναλλάσσεται από την έρημο της Σαχάρας στην Ισλανδία και από την Ιταλία στη Λισαβόνα.

Σύμφωνα πάντως, με τους New York Times από ένα σημείο και μετά, οι επιρροές της ταινίας «μετατοπίζονται από το “Minority Report” στο “Mission: Impossible”, από το οποίο το “Heart of Stone” κλέβει πολλές σκηνές», κάνοντας λόγο με αφορμή μία συγκεκριμένη σκηνή, για κακής ποιότητας αντιγραφή «με κακά C.G.I.».

Το Netflix δεν έχει κρύψει τις προθέσεις του το «Heart of Stone» να σημάνει την εκκίνηση ενός νέου κατασκοπικού franchise χωρίς δυσθεώρητο κόστος, με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντότ.

Δημοφιλή