Έιμι Γουαϊνχάουζ: Πέθανε ο πρώην γαμπρός της από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα 27 του

Η Γουάινχαουζ κατάφερε να σταματήσει τα σκληρά ναρκωτικά μετά τον χωρισμό τους αλλά πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ το 2011 σε ηλικία 27 ετών.
via Associated Press

O πρώην γαμπρός της Έιμι Γουάινχαουζ, Φρέντι Σίβιλ, πέθανε πέρυσι από υπερβολική δόση ηρωΐνης, σε ηλικία 27 ετών, όπως προέκυψε από την έρευνα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Γουέικφιλντ της Αγγλίας.

Η είδηση αποκαλύφθηκε την Τρίτη (22/11) κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο Coroner’s Court στο Ουέικφιλντ της Αγγλίας, στην οποία παρευρέθηκε ο αδελφός του Σίβιλ , Μπλέικ Φίλντερ-Σίβιλ, αναφέρει το Pagesix.

Όπως ανέφερε η παθολογοανατόμος Λίζα Μπάρκερ στην ένορκη κατάθεσή της, ο Φρέντι Σίβιλ -του οποίου ο μεγάλος αδερφός, Μπλέικ ήταν παντρεμένος με την τραγουδίστρια από το 2007 έως το 2009- είχε βρεθεί με τα εσώρουχα και το πρόσωπο προς το πάτωμα, στις 26 Απριλίου του 2021, λίγο μετά το τσεκ-ιν σε ξενοδοχείο του Λιντς, όπου έμενε με έναν φίλο του, τον Ντένις Λένον.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η ίδια στην ιατροδικαστική ανάκριση, ο Φρέντι είχε κηρυχθεί νεκρός στο σημείο που βρέθηκε «με φονικά επίπεδα μορφίνης στο σώμα του» μετά από λήψη ηρωίνης. Εσωτερική εξέταση επίσης κατέδειξε πως είχε πνιγεί από τον εμετό του.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, κατά τη διαδικασία της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του νεαρού, δε βρέθηκαν «εξωτερικά τραύματα».

«Υποδείχτηκε ως το κατώτερο επίπεδο της μοιραίας δόσης. Θα μπορούσε να έχει επιζήσει κάποιος που κάνει τακτικά ηρωίνη γιατί χτίζει ανεκτικότητα. Όμως, αποδείχτηκε φονική δόση ακόμη και για κάποιον με χρόνια χρήση ηρωίνης» σημείωσε η Μπάρκερ.

Ο συγκάτοικός του ήταν εκείνος που σήμανε συναγερμό, σπεύδοντας στο προσωπικό του ξενοδοχείου και ζητώντας τους να καλέσουν ασθενοφόρο. «Καλέστε ασθενοφόρο, νομίζω πως είναι νεκρός» φέρεται να τους είπε ο Λέννον, που συνελήφθη για ανάκριση και αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια, καθώς δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία πως ο ίδιος είχε προμηθεύσει ναρκωτικά στον Φρέντι.

Η Γουάινχαουζ κατάφερε να σταματήσει τα σκληρά ναρκωτικά μετά τον χωρισμό τους αλλά πέθανε από δηλητηρίαση από αλκοόλ το 2011 σε ηλικία 27 ετών.