ΔΙΕΘΝΕΣ
10/01/2019 16:51 EET | Updated 10/01/2019 16:53 EET

Είναι αυτός τελικά ο πιο απόκρημνος δρόμος στον κόσμο;

Πάει να κλέψει την πρωτιά από τη Νέα Ζηλανδία

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ο πιο απότομος δρόμος του κόσμου είναι η Baldwin Street, στο Ντούνεντιν της Νέας Ζηλανδίας. Έχει κλίση 35% και μήκος 350 μέτρα και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο «στραβός» δρόμος του κόσμου, ενώ εκατοντάδες τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο για να τον θαυμάσουν.

Η πόλη κατακλύζεται από οπαδούς της περιπέτειας και του κινδύνου, κάνοντας κατάβαση από την Baldwin, κάνοντας την πόλη ιδιαίτερα δημοφιλή στο Instagram και τα social media και δημιουργώντας νέες τουριστικές επαγγελματικές ευκαιρίες για τους ντόπιους. 

Τώρα όμως ένας άλλος δρόμος θέλει να τους «κλέψει» την πρωτιά. Ο Ffordd Pen Llech στο Harlech της Ουαλίας στη Βρετανία. Σύμφωνα με τους κατοίκους, η κλίση του δρόμου είναι 36%, ξεπερνώντας τη Baldwin κατά 1%. Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες μετρήσεις και θα σταλούν στην επιτροπή τω ρεκόρ Γκίνες μέσα στον μήνα. 

AOL.com
Ο Ffordd Pen Llech

Όπως ήταν φυσικό, οι κάτοικοι του Ντούνεντιν έπαθαν πανικό. «Θα πρέπει να ξαναγράψουμε όλες τις ταμπέλες της πόλης» έγραψε κάποιος. Κάποιος άλλος πρότεινε να μετονομαστεί δρόμος σε «ο πρώτος πιο απότομος δρόμος του κόσμου», ενώ η πιο τραβηγμένη πρόταση ήταν να αυξήσουν το πάχος του δρόμου σε σημεία για να αυξήσουν την κλίση και να διατηρήσουν τον τίτλο. 

Η Baldwin Street

ASSOCIATED PRESS
Η Baldwin Street
PA Archive/PA Images
Η Baldwin Street
Anthony Devlin - PA Images via Getty Images
Η Baldwin Street

Sponsored Post