Είναι επίσημο: Η Μαράια Κάρεϊ δεν είναι η "βασίλισσα των Χριστουγέννων"

Η αίτηση της τραγουδίστριας του "All I Want for Christmas Is You" να κατοχυρώσει νομικά τον τίτλο απορρίφθηκε.
Denise Truscello via Getty Images

Η αίτηση της Mαράια Κάρεϊ να κατοχυρώσει νομικά τον τίτλο ”Βασίλισσα των Χριστουγέννων” απορρίφθηκε από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, μολονότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει γίνει συνώνυμη με την εορταστική περίοδο από την κυκλοφορία του κομματιού της “All I Want for Christmas Is You” το 1994.

H εταιρεία της Kάρεϊ Lotion LLC υπέβαλε αίτηση για αναγνώριση εμπορικού σήματος πέρυσι (σ.σ Last Chrstmas...) αλλά μια άλλη τραγουδίστρια, η Ελίζαμπεθ Τσαν, άσκησε προσφυγή τον Αύγουστο, σε μια προσπάθεια να της στερήσει τον τίτλο.

Η αίτηση της Αμερικανίδας σταρ τελικά απορρίφθηκε αφού η εταιρεία της δεν απάντησε στην έφεση της Τσαν.

Το εμπορικό σήμα (trademark) θα της έδινε το νόμιμο δικαίωμα να εμποδίσει άλλους να χρησιμοποιούν τον τίτλο της ”Βασίλισσας των Χριστουγέννων” σε μουσική και εμπορεύματα.

Η Κάρεϊ απέτυχε επίσης στις αποπείρες της να κατοχωρώσει νομικά τη συντομογραφία “QOC” (ΒΤΧ) και ”Πριγκίπισσα των Χριστουγέννων”.

Η Τσαν η οποία απέκτησε το προσωνύμιο ”Βασίλισσα των Χριστουγέννων” από το περιοδικό “The New Yorker” το 2018, επειδή κυκλοφορούσε εορταστικούς δίσκους κάθε χρόνο για μια δεκαετία επέκρινε την Κάρεϊ για εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι κανείς δεν πρέπει να οικειοποιηθεί τίποτα γύρω από τα Χριστούγεννα ή να τα μονοπωλήσει με τρόπο επ′ αόριστον όπως επίδιωξε η Μαράια », τόνισε η Τσαν σε συνέντευξή της στο Variety τον Αύγουστο.

″Αυτό δεν είναι σωστό. Τα Χριστούγεννα είναι για όλους. Είναι για να τα μοιράζεται ο κόσμος, και όχι να αποτελούν κτήμα κάποιου.”

Πηγή: BBC