Εισαγγελική έρευνα για περιστατικό αστυνομικής βίας κατά διαδηλωτών στη Θεσσαλονίκη

Ήδη, για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι διενεργεί διοικητική έρευνα.
MotionTeam

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει αστυνομικούς των ΜΑΤ να ασκούν βία κατά διαδηλωτών στο περιθώριο της φοιτητικής κινητοποίησης, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ήδη, για το περιστατικό η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι διενεργεί διοικητική έρευνα.

«Η αστυνομία εξαπέλυσε κυνήγι ελέγχων και ”εξακρίβωσης” στοιχείων. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός της προσαγωγής στη ΓΑΔΘ, από πέντε άνδρες της ομάδας Ζ, μιας μαθήτριας και δύο φοιτητών που περίμεναν το λεωφορείο στην περιοχή της οδού Λαγκαδά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Ελεύθερος ο νεαρός που είχε συλληφθεί

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο, απ′ όπου πήρε αναβολή, ο νεαρός που συνελήφθη για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της φοιτητικής πορείας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Εις βάρος του 21 ετών κατηγορούμενου ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Δημοφιλή