ΔΙΕΘΝΕΣ
21/03/2019 18:26 EET

Η εκδίκηση ενός ταύρου: Καρφώνει ταυρομάχο και τον σηκώνει στον αέρα

Τον έστειλε στην εντατική.

ASSOCIATED PRESS

Σοβαρά τραυματισμένος αποχώρησε από φεστιβάλ στη Βαλένθια ένας από τους κορυφαίους ταυρομάχους της Ισπανίας, όταν ταύρος τον κάρφωσε με τα κέρατά του και τον σήκωσε στον αέρα το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο 47χρονος Ενρίκε Πόνσε, ιδιαίτερα δημοφιλής στην πατρίδα του όπως μαρτυρούν οι 150.000 ακόλουθοί του στο Instagram, υπέστη βαθύ κόψιμο 12 εκατοστών στον οπίσθιο μηριαίο από το χτύπημα του ταύρου και ζημιά στους συνδέσμους του γονάτου, από την πτώση του στο έδαφος.

Ο Πόνσε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο μετά τη «μάχη» του με τον ταύρο βάρους 535 κιλών. Αφού πέρασε κάποιες μέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, πλέον η ανάρρωσή του βρίσκεται σε καλό στάδιο.

Ο «ματαντόρ» είχε τραυματιστεί με παρόμοιο τρόπο στο ίδιο φεστιβάλ το 2014. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο βραβευμένος ταυρομάχος, Ιβάν Φαντίνο, έχασε τη ζωή του, όταν τρυπήθηκε από κέρατα μαινόμενου ταύρου στον πνεύμονα.

Οι οργανώσεις υπέρ της προστασίας των ζώων δίνουν αγώνα για να σταματήσουν οι ταυρομαχίες, όμως κάθε χρόνο στην Ισπανία διεξάγονται περίπου 1.800 τέτοια σόου, που μαγνητίσουν τα βλέμματα 6 εκατ. θεατών.

Πηγή: RT