Βρετανία: Εκλάπη χρυσό ρολόι τσέπης, δώρο προέδρου των ΗΠΑ

Ένα δώρο αξίας 27.000 δολαρίων.

Ένα ρολόι τσέπης αξίας 27.000 δολαρίων, που το είχε κάνει δώρο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Γούντροου Ουίλσον, ήταν το λάφυρο ενός κλέφτη από ένα μαγαζί με αντίκες στο Λονδίνο.

Ο δράστης μπήκε με πρόφαση να αγοράσει ένα βάζο, πράγμα που έκανε. Στην προσοάθειά του, όμως, να πληρώσει με κάρτα, δεν τα κατάφερε, καθώς απορρίφθηκε. Όταν ο υπεύθυνος τοποθετούσε το βάζο στην θέση του, ο δράστης έδραξε την ευκαιρία και «βούτηξε» το πανάκριβο πλην ιστορικής σημασίας κειμήλιο.

Το ρολόι είναι από χρυσό 14 καρατίων και το είχε κάνει δώρο ο Ουίλσον, ο 28ος Αμερικανός πρόεδρος, που ήταν στην εξουσία από το 1913 έως το 1921. Στην μπροστινή πλευρά υπάρχει το έμβλημα των ΗΠΑ- ο αετός- και στην πίσω μεριά είναι χαραγμένο το μήνυμα του προέδρου.

«Από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τον Τσαρλς Λόρενσον, πλοίαρχο του βρετανικού ατμόπλοιου Nubian, ως αναγνώριση των ανθρωπιστικών υπηρεσιών του, στη διάσωση στη θάλασσα στις 7 Μαρτίου 1914 του πλοιάρχου και του πληρώματος της αμερικανικής σκούνας Julia A Trubee», αναφέρει το μήνυμα.

«Οι ιδιοκτήτες αυτού του ρολογιού είναι πολύ αναστατωμένοι. Το αντικείμενο ανήκει στην οικογένειά τους εδώ και καιρό και καλώ όποιον το έκλεψε να το επιστρέψει το ταχύτερο δυνατό», δήλωσε ο αστυνομικός Τζόσουα Μπράουν.

Ο δράστης μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Πηγή: Skynews

Δημοφιλή