ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/12/2021 22:13 EET

Εκλογές Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: Τελικό αποτέλεσμα- Δ. Βερβεσός 59.78% – Δ. Αναστασόπουλος 40.22%.

“Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης”, δηλώνει ο νέος πρόεδρος.

Eurokinissi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ-Β'ΓΥΡΟΣ / ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επιβλητική νίκη με ποσοστό 59.78% πέτυχε στον Δικηγορικού Σύλλογο της Αθήνας, ο Δημ. Βερβεσός έναντι του Δημ. Αναστασόπουλου (40.22%.) που κατάφερε όχι μόνο να επανεκλεγεί αλλά και να διευρύνει την εκλογική δύναμη αφού αύξησε τα ποσοστά του σε σχέση με το 2017 που ειχε πετύχει 57,62% έναντι 42,38% του σημερινού αντιπάλου του .

Ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου (του μεγαλύτερου της χώρας) κατήλθε μεν ως φαβορί στον εκλογική διαδικασία, αλλά αφενός είχε διοικήσει ήδη 4 χρόνια και μάλιστα υπό συνθήκες κρίσης τον ΔΣΑ (πανδημία με κλειστά δικαστήρια κλπ). Παρόλα αυτά κατάφερε να εξασφαλίσει μεγαλύτερα ποσοστά, χωρίς να εισπράξει φθορά, αντίθετα να πετύχει εμφατικά ποσοστά νίκης.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα έχουν ως εξης:

ΒΕΡΒΕΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 59.78% (4.599)

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ 40.22%. (3.094)

Ο Δημήτρης Βερβεσός που είχε λάβει στον πρώτο γύρο ποσοστό 29.37% και Δημήτρης Αναστασόπουλος είχε λάβει ποσοστό 21.63%. Εκλογές ΔΣΑ

Μικρότερο ποσοστό

Από τους 23.497 Αθηναίους δικηγόρους που έχουν δικαίωμα ψήφου προσήλθαν και ψήφισαν 8.084, δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 34.55%. Εξ αυτών, έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 7.693, άκυρα 139 και λευκά 252.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΔΣΑ είχαν ψηφίσει 12.788 δικηγόροι και στις περασμένες εκλογές του έτους 2017 στο β΄ επαναληπτικό γύρο είχαν προσέλθει και ψήφισαν 8.888 δικηγόροι. Εκλογές ΔΣΑ

Εκλογές ΔΣΑ-Βερβεσός: “Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης”

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Β΄ γύρου των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ευγνώμων στους Αθηναίους Δικηγόρους που ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στάθηκαν δίπλα μου. Θα αρθώ στο ύψος της ευθύνης που μου αναλογεί.

Ήταν μια ηχηρή αναγνώριση του έργου που επιτελέστηκε κατά τη θητεία μας μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη μεγάλη τιμή που μου επιφυλάξατε.

Θα δώσω όλες τις δυνάμεις μου για τον κλάδο.

Θέλω να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά.

Να αναβαθμίσουμε το κύρος μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, να στηρίξουμε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη την προστασία του Συλλόγου, να υπερασπιστούμε τα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες των πολιτών.

Ο αγώνας θα είναι διαρκής, καθημερινός, με ενότητα, συνεργασία και σκληρή δουλειά.

Συγχαίρω τον Δημήτρη Αναστασόπουλο για τον αγώνα που έδωσε.

Θα ολοκληρώσουμε το όραμά μας για τη Δικηγορία του αύριο».

Πηγή: dikastikο.gr