Έκρηξη οχήματος σε γέφυρα μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά- Δύο νεκροί

Κινητοποιήθηκε το FBI, η υπόθεση διερευνάται, πιθανώς να προκλήθει από απρόσεκτο οδηγό αναφέρουν πηγές στο Reuters.
.
.
Derek Gee via AP

Όχημα εξερράγη σε σημείο ελέγχου στην αμερικανική πλευρά γέφυρας μεταξύ ΗΠΑ και Καναδά στους καταρράκτες του Νιαγάρα την Τετάρτη, με τέσσερα συνοριακά περάσματα να κλείνουν στην περιοχή, όπως ανέφεραν οι αρχές. Σύμφωνα με αναφορές, σκοτώθηκαν δύο άτομα, που βρίσκονταν μέσα στο όχημα. H έκρηξη πιθανότατα προκλήθηκε από έναν απρόσεκτο οδηγό, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.

Η έκρηξη έλαβε χώρα στην αμερικανική πλευρά της Γέφυρας Ρέινμποου (Rainbow Bridge), που συνδέει τις δύο χώρες περνώντας από τον ποταμό Νιαγάρα. Τρεις άλλες γέφυρες μεταξύ Νέα Υόρκης και Οντάριο έκλεισαν γρήγορα για προληπτικούς λόγους, και άρχισαν έλεγχοι σε αυτοκίνητα και επιβάτες.

Το γραφείο του FBI στο Μπάφαλο ανακοίνωσε πως διερευνά την έκρηξη, ενώ ερευνητές του ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) έσπευδαν στην περιοχή.

Το FBI ανέφερε πως η κατάσταση ήταν «ρευστή». Η πόλη των Καταρρακτών του Νιαγάρα (City of Niagara Falls) ανέφερε πως το συμβάν περιελάμβανε ένα όχημα που προσπαθούσε να μπει στις ΗΠΑ, μετέδωσε το WIVB, που συνεργάζεται με το CBS Buffalo. Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο CBS News ότι αυτοκίνητο που ταξίδευε από τον Καναδά με μεγάλη ταχύτητα έπεσε σε πυλώνα και εξερράγη. Ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό το αίτιο της έκρηξης.

Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί στενά την κατάσταση, ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Για το συμβάν ενημερώθηκε επίσης ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «πολύ σοβαρά» το επεισόδιο αυτό, ωστόσο είναι ακόμη «πολύ νωρίς» για να πει αν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ντομινίκ Λεμπλάν είπε ότι ενισχύθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα.

Με πληροφορίες από BBC, CBS, Associated Press, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δημοφιλή