Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Βερολίνο, απανωτές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αδυνατούν να προσεγγίσουν την εστία της πυρκαγιάς.
picture alliance via Getty Images

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες στο δυτικό Βερολίνο δίνουν μάχη για να περιορίσουν μια φωτιά εκτός ελέγχου, που ξεκίνησε από χωματερή εναπόθεσης πυρομαχικών προκαλώντας εκρήξεις.

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε στη δασική έκταση 15.000 τετραγωνικών μέτρων του Γκρούνεβαλντ, μια δασώδη περιοχή με πολυτελείς βίλες και λίμνες.

Stringer . via Reuters

Οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να φτάσουν στην εστία της πυρκαγιάς λόγω των πολλών εκρήξεων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε τη συνδρομή ελικοπτέρου και τεθωρακισμένα οχήματα από τον στρατό για να βοηθήσουν στην κατάσβεση ενώ η αστυνομία συνδράμει με κανόνια νερού.

via Associated Press

Το Βερολίνο πραγματοποιεί συχνά επιχειρήσεις εξουδετέρωσης βομβών καθώς εξακολουθούν να εντοπίζονται εκρηκτικά από τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η τοποθεσία Γκρούνεβαλντ χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση τέτοιων παλαιών πυρομαχικών, καθώς και όπλων και πυροτεχνημάτων, εξήγησε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

via Associated Press
picture alliance via Getty Images

Παράλληλα, η γερμανική πρωτεύουσα είναι αντιμέτωπη με νέο κύμα καύσωνα. Η μετεωρολογική υπηρεσία DWD προέβλεψε ότι η Πέμπτη (4/8) θα είναι μια από τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου με θερμοκρασίες μεταξύ 34 και 38 βαθμών Κελσίου.

Lisi Niesner via Reuters

Η Γερμανία αντιμετωπίζει επίσης τις πυρκαγιές στα σύνορά της με την Τσεχία για πάνω από μια εβδομάδα.

Δεκάδες ευρωπαϊκές χώρες έχουν υποστεί φέτος μεγάλες πυρκαγιές, καταστρέφοντας σπίτια και επιχειρήσεις. Χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές πυρκαγιές αυτού του καλοκαιριού έχουν κάψει τη δεύτερη μεγαλύτερη έκταση που έχει καταγραφεί ποτέ.