«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Βίντεο από τη δράση κλέφτη επιβατών

Eurokinissi

Εναν 28χρονο, ο οποίος δηλώνει υπήκοος Συρίας και κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί άλλες επτά φορές στη χώρα μας για διάφορα αδικήματα, συνέλαβαν τα στελέχη της Ασφάλειας του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον κατηγορούν ότι ευθύνεται για δώδεκα κλοπές από επιβάτες του αερολιμένα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, φορώντας βερμούδα και σακάκι, πλησίασε το καρότσι με τις αποσκευές μίας υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας, και την ώρα που εκείνη είχε στραμμένη αλλού την προσοχή της, άρπαξε το σακίδιο πλάτης με το τάμπλετ, το κινητό τηλέφωνο, τα χρήματα και τις τραπεζικές κάρτες της.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και μέσα από τις κάμερες ασφαλείας τον αναγνώρισαν, καθώς και τις προηγούμενες ημέρες είχε διαπράξει και πάλι κλοπές από επιβάτες.

Ο 28χρονος πήγαινε με λεωφορείο στο αεροδρόμιο, επέλεγε τους ”στόχους” του, άρπαζε τσάντες και σακίδια και έφευγε πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στη διαδρομή πετούσε ό,τι το ήταν άχρηστο και στη συνέχεια πωλούσε τις ηλεκτρονικές συσκευές στην περιοχή της Ομόνοιας.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, τον είχαν δει από τις κάμερες έξω από την Πύλη 4 να αρπάζει την τσάντα ενός ταξιδιώτη από την Αίγυπτο, ο οποίος είχε αποκοιμηθεί στο παγκάκι, ενώ οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν απαθανατίσει να μπαίνει στις τουαλέτες για να αλλάξει ενδυμασία, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από το θύμα του.

Τα στελέχη της Ασφάλειας του Αεροδρομίου ”Ελευθέριος Βενιζέλος” τον εντόπισαν στην οδό Αθηνάς, κοντά στην Ομόνοια, αλλά τους αντιλήφθηκε ο 28χρονος και πήρε ταξί, το οποίο ακολούθησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν κατά την αποβίβασή του.

Κατά το παρελθόν έχει συλληφθεί για κλοπές, ληστείες, ακόμα και ως κυβερνήτης σκάφους, το οποίο μετέφερε παράνομους μετανάστες στο Αιγαίο.