Έλον Μασκ: Έχει μετατρέψει τα γραφεία του Twitter σε υπνοδωμάτια για τους υπαλλήλους

Ενώ υποχρεώνει και το προσωπικό της Tesla και άλλων επιχειρήσεων που του ανήκουν να μένει εκεί.
NurPhoto via Getty Images

Φωτογραφίες από χώρους στα γραφεία του Twitter, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε υπνοδωμάτια, δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκαλώντας σάλο στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο να διερευνούν το περιστατικό ως πιθανή παραβίαση του οικοδομικού κώδικα.

Σε μια από τις φωτογραφίες φαίνεται ένα δωμάτιο με διπλό κρεβάτι, που περιλαμβάνει ντουλάπα και ένα ζευγάρι παντόφλες.

Πρώην εργαζόμενος αποκαλύπτει ότι το νέο αφεντικό του Twitter, ο Έλον Μασκ, από τότε που αγόρασε την εταιρεία μένει στα κεντρικά γραφεία. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος τον περασμένο μήνα έστειλε email σε όλο το προσωπικό του Twitter, όπου έγραφε ότι όλοι τους «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικοί» αν επιθυμούν να πετύχουν.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Κτιρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι διερευνά πιθανές παραβιάσεις, έπειτα από καταγγελία.

Ο Μασκ από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι του επιτίθενται, επειδή απλώς στην εταιρεία του παρέχει κρεβάτια σε κουρασμένους υπαλλήλους. Επιπλέον, σε μια προκλητική απάντηση του σε έναν δημοσιογράφο, ο Μασκ δηλώνει ότι οι αρχές οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών από τις συνέπειες της κατάχρησης ναρκωτικών, παρά στα ζητήματα που αφορούν εκείνον.

Σε tweet που πλέον έχει διαγραφεί, ο κ. Μασκ είχε δηλώσει ότι αποφάσισε να εργάζεται και να κοιμάται στο γραφείο «μέχρι να διορθωθεί η συνολική εικόνα της εταιρείας».

Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί επίσης φωτογραφίες από καναπέδες στα κεντρικά του Twitter, οι ποίοι χρησιμοποιούνται ως κρεβάτια, ενώ σε μια αίθουσα συνεδριάσεων βλέπουμε ένα ξυπνητήρι και μια φωτογραφία τοποθετημένη πάνω από ένα στρωμένο κρεβάτι.

Ο πρώην εργαζόμενος ισχυρίζεται ότι ο Μασκ κοιμάται τακτικά στα κεντρικά γραφεία του Twitter, στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Σκοτ Βίνερ, θεωρεί ότι «Τώρα ο Μασκ βάζει και τους εργαζόμενους να κοιμούνται στα γραφείαTwitter. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν νοιάζεται καθόλου για τους ανθρώπους που εργάζονται γι ’αυτόν.»

Σύμφωνα με το Bloomberg τα εν λόγω υπνοδωμάτια φιλοξενούν επίσης προσωπικό από την Tesla και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στον Μασκ.

Πηγή: ΒΒC

Δημοφιλή