Εμπρησμός Αthenaeum Palace: Εξώδικα Κούγια σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

«Τίποτε από όσα αναφέρει το διαβιβαστικό δεν είναι αλήθεια» καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος΄.
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Εξώδικα προς τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση του εμπρησμού του κεντρικού ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού Athenaeum Palace απέστειλε ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας εκπροσωπεί τους διαχειριστές του ξενοδοχείου, οι οποίοι φέρονται από την ΕΛ.ΑΣ. να έδωσαν την εντολή για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει κόσμος. Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει ότι «τίποτε από όσα αναφέρει το διαβιβαστικό δεν είναι αλήθεια και η εντολή την οποία έχουμε λάβει είναι να μηνύσουμε και να ενάγουμε τόσο τους αστυνομικούς, των οποίων τα ονόματα αναφέρουμε ανωτέρω, καταθέτοντας και πειθαρχική αναφορά στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και όλους όσους δημοσιοποίησαν τόσο το περιεχόμενο του διαβιβαστικού, όσο και τα ονοματεπώνυμα των εντολέων μας.

Το δικηγορικό μας γραφείο προβληματίζεται για τη χωρίς στοιχεία δημιουργία εις βάρος των εντολών μας αυτής της ποινικής δικογραφίας, λόγω του ότι δικηγορικό γραφείο της Αθήνας προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος ασθενεί βαρέως και διαμένει μόνιμα στη Γερμανία όσο και στους εντολείς μας, με σκοπό κατά την κρίση μας να εξοντωθούν οικονομικά και οι δύο πλευρές με σκοπό να πωληθεί το ακίνητο, με την υπεραξία που έχει αποκτήσει λόγω της μετασκευής του, έναντι ευτελούς ποσού σε fund του εξωτερικού, το οποίο αυτός εκπροσωπεί».

Ο κ. Κούγιας προσθέτει ότι «θα βοηθήσει τόσο την κα Ανακρίτρια, όσο και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να αντιληφθούν το πραγματικό υπόβαθρο αυτής της υποθέσεως και είμαστε βέβαιοι ότι οι εντολείς μας, εις βάρος των οποίων οι ως άνω αστυνομικοί προσπάθησαν να εκδοθούν εντάλματα συλλήψεως, αλλά ευτυχώς αυτό απετράπη, κι είναι ελεύθεροι, θα αποδοθούν, όπως ήταν μέχρι σήμερα, παντελώς λευκοί στην ελληνική κοινωνία».

Παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της από 12/03/2020 εξώδικης δήλωσης:

«Όπως είναι σε σας και σε μας γνωστό, η Υπηρεσία σας διενεργεί προανάκριση για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών (αγνοούμε για ποια αδικήματα) φυσικών προσώπων, όσον αφορά την καταστροφική για την εταιρεία μας και για εμάς πυρκαγιά της 5/12/2019, γεγονός το οποίο συνέβη στην επιχείρησή μας, η οποία λειτουργούσε πολυτελές ξενοδοχείο, για την κατασκευή/εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του οποίου έχουμε δαπανήσει ποσό, που υπερβαίνει τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες πληροφορηθήκαμε ότι νυχτερινές ώρες, λες και πρόκειται για εγκληματίες, από τους οποίους κινδυνεύει το κοινωνικό σύνολο, με περιπολικό της αστυνομίας, οδηγείτε στην Υπηρεσία σας εργαζομένους της επιχείρησής μας, τους οποίους κρατάτε περισσότερες από 10 ώρες, χωρίς κανένα λόγο και τους ασκείτε ψυχολογική βία με απειλές και πολλές φορές με ύβρεις, με απώτερο σκοπό να τους εξαναγκάσετε να καταθέσουν ότι εμείς έχουμε την οιαδήποτε σχέση σε ποινικό επίπεδο με την προκληθείσα πυρκαγιά.

Επειδή ήδη έχετε παραβιάσει το νόμο συνεργαζόμενοι με το γνωστό δημοσιογράφο των εφημερίδων «ΝΕΑ» και «ΒΗΜΑ», κο Βασίλη Λαμπρόπουλο, προκαλώντας ένα δυσφημιστικό για εμάς δημοσίευμα, στα πλαίσια μίας δικής σας αντιλήψεως για τον τρόπο που διενεργείται η προανάκριση, η οποία, ως γνωστόν, είναι μυστική και διενεργείται πάντοτε με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και όχι στα στενά πλαίσια της κατασκευής κατηγορουμένων, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσετε την υπηρεσιακή σας παρουσία και να κερδίσετε την υπηρεσιακή σας εξέλιξη.

Επειδή επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Επειδή διαμαρτυρόμεθα εντονότατα γι’ αυτές τις συμπεριφορές σας.

Επειδή ήδη ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, κος Αλέξιος Κούγιας, έχει διατυπώσει προφορικά σ’ εσάς τις διαμαρτυρίες μας για τον παράνομο τρόπο που ασκείτε τα καθήκοντά σας.

Επειδή σκοπός της Υπηρεσίας σας δεν είναι σε καμία περίπτωση η κατασκευή ενόχων, αλλά η ανεύρεση της αληθείας, πάντοτε με νόμιμο τρόπο.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ για τη μέχρι τώρα συμπεριφορά σας και σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως παραλείψετε από σήμερα αυτού του είδους τις παράνομες συμπεριφορές, οι οποίες άπτονται του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας, άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα αναγκαστούμε να σας μηνύσουμε, αλλά και να ζητήσουμε την πειθαρχική σας δίωξη.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνους, στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσης στην έκθεση επιδόσεώς του.

Αθήνα, 12/03/2020

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ»

Αθήνα, 13/03/2020

Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας»