Ιστορίες του Ροβήρου Μανθούλη
Γκράφιτι στην Ιταλία
Γκράφιτι στην Ιταλία
Laura Lezza via Getty Images

Ένα άκρως απόρρητο παγκόσμιο συνέδριο συνήλθε πριν από μια εβδομάδα στο οποίο πήραν μέρος: το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή ’Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία και όλες οι άλλες χώρες που μετέχουν στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί, επιτέλους με πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Γενική Συνέλευση σε μυστική συνεδρίαση και μετά από συνεννόηση με τις αντιπροσωπείες των κρατών-μελών δίνονται στην δημοσιότητα τα κάτωθι:

-Η Γη κινδυνεύει, το Περιβάλλον κινδυνεύει, εκατομμύρια ζωές χάνονται ασκόπως. Ασκόπως διεκδικούνται νέα σύνορα, συχνότερα παρανόμως. Συχνά επίσης ισχυρότερα έθνη καταδυναστεύουν τα ασθενέστερα και περιοχές συχνά βεβηλώνονται μπροστά στα μάτια των κατοίκων τους. Οι δύο πόλεμοι που προηγήθηκαν, τον προηγούμενο αιώνα, αποδείχτηκαν εντελώς όχι μόνο βάρβαροι αλλά και άχρηστοι με μόνο αποτέλεσμα την εξόντωση 60 εκατομμυρίων ατόμων, πολύ περισσότερους από όσους κινδυνεύουν σήμερα από τον κορονοϊό.

Το πρωταρχικό μέλημα μιας εξουσίας είναι ο σεβασμός των ιστορικών και πολιτιστικών αξιών που φέρνουν οι λαοί μαζί τους. Εξάλλου τα σύνορα είναι άχρηστα από δω και πέρα, όταν μόνο με την συνεργασία πλέον των λαών και των κυβερνήσεων μπορούν να αντιμετωπίζονται ή και να λύνονται σοβαρά προβλήματα και πανίσχυρες καταδυναστεύσεις που μας περιβάλλουν όπως ο κορονοϊός. Ο οποίος απέδειξε και αποδεικνύει ότι μία είναι η ανθρωπότητα και πολλοί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει που δεν είναι πολιτικοί αλλά ουμανιστικοί, πλανητικοί. Οι πανδημίες δεν γνωρίζουν σύνορα, θρησκείες, ιδεολογίες, περιουσίες. Πράγμα άλλωστε που φαίνεται από τις αποκλίσεις τής πολιτικής των κυβερνώντων, αλλού δημοκρατικότερες και αλλού τουλάχιστον λαϊκότερες.

Αποφασίζεται:

- Το πρώτο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα είναι το περιβάλλον. Κατά συνέπεια, από το 2023 και ύστερα θα απαγορεύεται η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχήματος με χρήση ενέργειας μη ηλετρικής.

- Στο σύνολο των πάσης φύσεως συνοικισμών μέχρι και το 30% των ελεύθερων χώρων σε όλα τα προσβάσιμα κέντρα της γης θα εγκατασταθούν φυσικά μέσα παραγωγής ενέργειας.

- Η οποιαδήποτε ενέργεια που προσβάλει την καθαριότητα των θαλασσών, των ποταμών και των παραλιών θα τιμωρείται με την υψηλότερη των ποινών.

Παιδεία και η Υγεία παύουν, παντού, να είναι προνόμιο των ολίγων και γίνονται σταδιακά προνόμιο των πολλών.

-Από την πρώτη του έτους 2021, όλες οι εξορισμένες εθνότητες επιστρέφουν στις πατρίδες τους. Οι δυνάμεις του ΟΗΕ θα φροντίσουν για τις δημοκρατικές κυβερνητικές επιλογές τους.

-Με ευθύνη του ΟΗΕ θα προστεθούν διαδικασίες κατά του ρατσισμού.

-Ως προς το εκλογικό σύστημα, ο ψηφοφόρος θα έχει το δικαίωμα επιλογής ψηφοδελτίου, όπως μέχρι σήμερα, αλλά και το δικαίωμα να επιλέγει και υποψηφίους - μέχρι δύο - των άλλων ψηφοδελτίων, με σκοπό την διατήρηση της ευγενέστερης δυνατής εκπροσώπησης του λαού στο Κοινοβούλιο.

-Τον έλεγχο των εκλογών αναλαμβάνει ο ΟΗΕ. Στην περίπτωση που του ζητηθεί εγγράφως από τουλάχιστον το 10% των βουλευτών του λειτουργούντος κοινοβουλίου.

αυτοματισμός και ο «ρομποτισμός» οδηγούν στην γενικευμένη ανεργία. Ήδη μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Έντμοντον του Καναδά σημειώνει ότι σε 30 χρόνια από σήμερα η ανεργία στις προηγμένες οικονομικά χώρες, ιδιαίτερα, θα φτάσει το 70% του εργαζόμενου πληθυσμού. Ήδη έχει φτάσει σε μερικές χώρες τού Τρίτου Κόσμου. Κατά συνέπεια ο χρόνος εργασίας αναμοιράζεται ανάμεσα στον εργαζόμενο πληθυσμό, ανάλογα με το προβλεπόμενο ύψος της ανεργίας για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα εργασίας του συνόλου όσων εργασία και η εξαφάνιση της ανεργίας. Η αργία του Σαββατοκύριακου διατηρείται και για κάθε αλλαγή η συμφωνία του εργαζομένου είναι υποχρεωτική. Το κοινοβούλιο της κάθε χώρας έχει το δικαίωμα να ορίζει τον αριθμό των εργασίμων ωρών εντός του εβδομαδιαίου ορίου των 35ωρών. Οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με μίσθωμα εβδομαδιαίο άσχετα από το ωράριο εργασίας τους το οποίο θα καθορίζεται τακτικά και νομικά από την ανάγκη της εξάλειψης της ανεργίας. Παράδειγμα: Αν η ανεργία υπολογίζεται στο 33%, ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα είναι το ένα τρίτο, χωρίς μείωση του εβδομαδιαίου ή μηνιαίου μισθού του. Και θα είναι χρονιά ο ίδιος για όλους πλην μέσω συμφωνίας με το προσωπικό υγείας, επιστημονικής έρευνας, μεταφορών και καθηκόντων του προσωπικού του ΟΗΕ.

-Τον κατώτερο μισθό ψηφίζει το Κοινοβούλιο και υπολογίζεται να είναι το ένα τρίτο του μισθού του Βουλευτή. ο υψηλότερος μισθός θα είναι ένα προς δέκα.

-Το δικαίωμα της σύνταξης άρχεται από την ηλικία των 65 ετών.

-Θα λειτουργεί σε όλες τις χώρες το σύστημα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

-Υπό την εποπτεία του ΟΗΕ καταστρέφονται όλα τα πυρηνικά και μηχανοκίνητα όπλα καθώς και ο βαρύς οπλισμός με εξαίρεση όσα επιτρέπουν στον ΟΗΕ να επιβάλει κυρώσεις με εντολή της Γενικής του Συνέλευσης.

-Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των θρησκευμάτων, όλων των ναών και απαγορεύεται αυστηρά η εξύβρισή τους.

-Καταργούνται οι φυλακές και οι κατάδικοι θα είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε φυτείες εκτός από καταδικασμένους σε σε ισόβια κάθειρξη.

-Η καταδίκη για προμελετημένο φόνο άλλωστε προβλέπει μόνο ισόβια κάθειρξη.

-Κράτη στα οποία εμφανίζονται αιματηρές συρράξεις θα περνούν στην διοίκηση οργάνων του ΟΗΕ μέχρι την επιστροφή σε ειρηνικές εκλογές.

-Σχετικά με προβλήματα υγείας και διατροφής σε ορισμένους πληθυσμούς την υποχρέωση διευθέτησης αναλαμβάνει ο ΟΗΕ o οποίος θα χρηματοδοτείται από μια συμμετοχή το 1% στους ετήσιως προϋπολογισμούς όλων των κρατών μελών του.

-Αποχώρηση μέλους θα επιτρέπεται με απόφαση δημοκρατικών εκλογών του πληθυσμού του

-Η παράνομη οικονομική μετανάστευση θα απαγορευθεί. Ο ΟΗΕ θα κρίνει την ανάγκη πολιτικής μετανάστευσης όπως και σήμερα.

-Την συντήρηση της αναγκαστικής δημοκρατικής διακυβέρνησης χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα επισιτισμού την αναλαμβάνουν οι χώρες των οποίων υπήρξαν αποικίες στο παρελθόν.

-Καταργούνται όλα τα στρατεύματα πλην της αστυνομικής δύναμης του ΟΗΕ.

-Προβλήματα εθνικής ανεξαρτησίας θα λύνονται με αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

-Η παιδεία είναι υποχρεωτική μέχρι το τέλος γυμνασίου.

-Από τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου στο πρόγραμμα θα τοποθετούν μαθήματα για την ιστορία των εικαστικών τεχνών, της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, του θεάτρτου και της μουσικής.

-Θα λειτουργήσουν Δημοτικές Δανειστικές Βιβλιοθήκες σε κάθε συνοικία ή κατοικημένη περιοχή από πληθυσμό μέχρι 30.000 άτομα.

Έτσι το 2021 θα είναι πράγματι έτος ιστορικό.