Ενα συναρπαστικό αφιέρωμα στην «Έναστρη Νύχτα» του Βαν Γκογκ από τη Lego

Δημιουργήθηκε από τον 25χρονο Τρούμαν Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
LEGO

Η μαγική «Έναστρη Νύχτα» (1889) του Βίνσεντ βαν Γκογκ είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και αγαπημένα έργα στην ιστορία της τέχνης. Θέλοντας να αποτίσει φόρος τιμής στο αριστούργημα του ιμπρεσιονιστή Ολλανδού ζωγράφου αλλά και στους θαυμαστές του που αδυνατούν να κάνουν το ταξίδι στη Νέα Υόρκη προκειμένου να το απολαύσουν διά ζώσης, η Lego δημιούργησε ένα αφιέρωμα από 2.316 τουβλάκια με τίτλο, «The Starry Night Set».

Οι λάτρεις της τέχνης αλλά και οι απανταχού θαυμαστές της LEGO, μπορούν να το αποκτήσουν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

sdv
sdv
LEGO

Το «Starry Night» δημιουργήθηκε από τον 25χρονο Τρούμαν Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης, στο οποίο εκτίθεται ο πίνακας από το 1935.

Φυσικά, κανένα τέτοιο σετ LEGO δεν θα ήταν πλήρες χωρίς ένα μίνι αντίγραφο του ίδιου του Βαν Γκογκ, με πινέλο, παλέτα, καβαλέτο και μια μίνι εκδοχή του ίδιου του πίνακα σε ένα τυπωμένο τουβλάκι.

«Ήταν μια σπαζοκεφαλιά να βρεις τον τρόπο και τις τεχνικές για να αποτυπώσεις την εμφάνιση του αρχικού πίνακα αλλά και να δώσεις αληθοφανή στοιχεία στον Βαν Γκογκ ενώ ζωγραφίζει. Για παράδειγμα το πινέλο κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις, τόσο προς το φεγγάρι όσο και προς το σύννεφο».

LEGO

Το σετ, διαστάσεων 38x28x21 cm, περιλαμβάνει κορνίζα που του επιτρέπει να στέκεται όρθιο ή να τοποθετείται στον τοίχο.

Η τιμή του «The Starry Night Set» είναι 169, 99 ευρώ -η αξία του αυθεντικού έργου αποτιμάται σε περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η LEGO προσκαλεί επίσης τους «φίλους» της σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Καναδά, Μεξικό και Πολωνία να στείλουν τα δικά τους σχέδια εμπνευσμένα από τον νυχτερινό ουρανό.

Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα έργα τους στο λόμπι του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης, αυτό το καλοκαίρι.

Πηγή: euronews.com