ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/02/2018 19:05 EET

Energa: Δεν έδωσα εντολή δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ λέει ο Φλώρος

EUROKINISSI

Αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του πρώην νομικού εκπροσώπου του Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), Γιώργου Αντωνόπουλου, ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου τον Νοέμβριο του 2014.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος Energa, κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των δύο εταιριών Energa και Hellas Power, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι όλη η υπόθεση με τον άλλοτε δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ ήταν για να εκβιάσουν τον ίδιο και να του αποσπάσουν χρήματα. Όπως απολογήθηκε ο κ. Φλώρος, έμαθε για την επίθεση σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου από τα ΜΜΕ και την επόμενη ημέρα τον ενημέρωσε ο τότε συνήγορός του πως το θύμα «με θεωρεί ηθικό αυτουργό της επίθεσης». «Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα, οι συνήγοροί μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση... Το 2016 διάβασα ότι δυο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή» υποστήριξε ο κ. Φλώρος.

«Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η δίκη της ENERGA στην οποία καταδικάστηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη και έπειτα βγήκε το βούλευμα για αυτήν την υπόθεση. Συζήτησα το θέμα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κι εκείνος μου πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον Αντωνόπουλο. Στη συνέχεια ήρθε και με βρήκε ο Ζαφειρόπουλος στη φυλακή και μου είπε ότι συναντήθηκε με τον Αντωνόπουλο, ο οποίος του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι αυτήν την υπόθεση καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια της απολογίας του ο κ. Φλώρος είπε ότι η πλευρά του κ. Αντωνόπουλου διεμήνυσε πως έναντι δύο εκατομμυρίων ευρώ δεν θα δήλωνε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του επιχειρηματία και θα κανόνιζαν να αλλάξουν τις καταθέσεις τους οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που φέρονται ως δράστες της επίθεσης: «Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό. Ζήτησα τότε από τον Ζαφειρόπουλο να πάει στην Ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος νευριασμένος δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε».

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αναφέρθηκε, επίσης, σε συνάντηση που είχε με το θύμα στη φυλακή, όπου «ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και δεν θα έμπαινε πολιτική αγωγή. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του».

Ακόμη, είπε ότι παρά τη συμφωνία τους, μετά τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο άλλοτε δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ άλλαξε στάση και βρίσκεται πλέον απέναντί του στην πολτική αγωγή της παρούσας δίκης. Απέδωσε, δε, την όλη εμπλοκή του στην υπόθεση σε εκβιασμό που επιχείρησαν να του κάνουν ποινικοί κρατούμενοι: «Με πλησίασαν λόγω της δημοσιότητας που είχε το όνομά μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο, με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε ”δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση”. Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά».

Για την υπόθεση της απόπειρας σε βάρος του κ. Αντωνόπουλου μαζί με τον Αριστείδη Φλώρο δικάζονται άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων οι δύο Αλβανοί υπήκοοι που εμπλέκονται στη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας αρνήθηκαν σήμερα να απολογηθούν, αποχωρώντας από τη δικαστική αίθουσα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)