Εντυπωσιακή συγχρονισμένη απογείωση αεροσκαφών για το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων

Οι ΗΠΑ δέχονται ξανά (εμβολιασμένους) διεθνείς επισκέπτες μετά από 18 μήνες. Και η British Airways μόλις πήρε «ανάσα» 1 δισ. δολαρίων.
via Associated Press

Δύο επιβατικά αεροσκάφη αναχώρησαν ταυτόχρονα και σε πλήρη συγχρονισμό από το Λονδίνο με προορισμό στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, σε μια συμβολική επανέναρξη των υπερατλαντικών ταξιδιών, αφού οι ΗΠΑ άνοιξαν ξανά τα σύνορά τους στους εμβολιασμένους τουρίστες.

Η British Airways και η Virgin Atlantic πραγματοποίησαν ταυτόχρονη απογείωση για να σηματοδοτήσουν την επανεκκίνηση των μετακινήσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά από 18 μήνες ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Τα δύο αεροσκάφη αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου από παράλληλους διαδρόμους, με προορισμό το αεροδρόμιο Τζον Κέννεντυ της Νέας Υόρκης, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες αεροπορικές διαδρομές του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η British Airways έβγαζε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως από τη σύνδεση των δύο κόμβων πριν από την εμφάνιση της Covid-19.

Οι απαραίτητες πτήσεις, βέβαια, συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά οι πλήρως εμβολιασμένοι επιβάτες μπορούν πλέον να εισέλθουν στις ΗΠΑ, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν την αναγκαιότητα του ταξιδιού τους.

Οι νέοι πιο χαλαροί κανόνες έρχονται να αντικαταστήσουν τους πιο αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που εισήγαγε ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάρτιο του 2020, στις πρώτες ημέρες της πανδημίας.

Πριν από την πανδημία, περίπου 3,8 εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδεύαν στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.

Doug Peters - PA Images via Getty Images

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τώρα τα δρομολόγια των πτήσεων Η.Β.-ΗΠΑ για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Συνολικά 3.688 πτήσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν μεταξύ των δύο χωρών αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων Cirium.

Πρόκειται για αύξηση 21% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο, αλλά το ποσοστό παραμένει κατά 49% μειωμένο σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα του Νοεμβρίου 2019.

Εκτός από πιστοποιητικό εμβολιασμού, οι αλλοδαποί ταξιδιώτες που φτάνουν αεροπορικώς στις ΗΠΑ πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ διάρκειας 72 ωρών το πολύ.

Υπάρχουν και κάποιες περιορισμένες εξαιρέσεις για τους μη εμβολιασμένους ενήλικες. Τα άτομα που διασχίζουν τα χερσαία σύνορα από τον Καναδά και το Μεξικό δεν χρειάζονται αρνητικό τεστ.

Doug Peters - PA Images via Getty Images

Τα παιδιά εξαιρούνται από την απαίτηση εμβολιασμού, αλλά τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 17 ετών πρέπει να κάνουν ένα τεστ τρεις έως πέντε ημέρες μετά την άφιξή τους.

Δημοφιλή