Εντός του 2022 τα πρώτα εργοτάξια για την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών

Διπλή Παρέμβαση στην Εύβοια και με τον Βόρειο Οδικό Άξονα.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Το 2022 θα είναι μια χρονιά εκκίνησης πολύ σημαντικών, νέων οδικών έργων, στα οποία ξεχωρίζουν τα τμήματα Πάτρα – Πύργος και Βόρειο τμήμα Ε65.

Ωστόσο, ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα έργα σε Εύβοια και Κρήτη, τα οποία και αυτά παίρνουν σειρά υλοποίησης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, για την «Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών», συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ, το έργο δημοπρατήθηκε και εντός του 2022 αναμένεται να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια.

«Το έργο που δημοπρατήσαμε, πατάει επάνω στον άξονα της παλιάς μελέτης, με τους ανισόπεδους κόμβους που προβλέπονταν και με τα τεχνικά όπως είχαν μελετηθεί και παρακάμπτει καθαρά τόσο την πόλη της Χαλκίδας όσο και τα Ψαχνά», είπε ο Γιώργος Καραγιάννης.

Η παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην περιοχή είναι συνολική και δεν εξαντλείται στο έργο της Χαλκίδας. Πριν μερικούς μήνες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τον Βόρειο Οδικό Άξονα Ευβοίας, Χαλκίδα – Στροφυλιά, που θα ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και με μια πορεία περίπου 25 χιλιομέτρων καταλήγει στα νότια του Μαντουδίου. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2023 θα είναι έτοιμες οι μελέτες προς δημοπράτηση.

Εξάλλου, στον τομέα των μεταφορών, ενεργοποιείται η υπηρεσία του ηλεκτρονικού παραβόλου (e-παράβολο) στις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης οχημάτων (συνεργεία, σταθμοί οχημάτων, πλυντήρια ή και λιπαντήρια οχημάτων, σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων και σταθμοί βαρέων οχημάτων) και πλέον, το παράβολο της γνωστοποίησης έναρξης λειτουργίας θα χορηγείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Με την εφαρμογή της εγκυκλίου δεν θα απαιτείται επίσκεψη στις κατά τόπους ΔΟΥ για την καταβολή του παραβόλου στη διαδικασία έναρξης λειτουργίας, καθώς αυτή θα πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού παραβόλου (e - παράβολο).