Επ' αόριστον αναβολή της επιστροφής στο γραφείο για τους εργαζόμενους στην Apple

Λόγω νέας αύξηση κρουσμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και εξαιτίας της εμφάνισης της Όμικρον.
winhorse via Getty Images

Η Apple Inc αναβάλει επ′ αόριστον τα σχέδια της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρίας, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια της Apple, η επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία τους είχε οριστεί για τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg που επικαλείται ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα που έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Τιμ Κουκ. Ο τελευταίος όμως ενημέρωσε τώρα τους εργαζόμενους για την αλλαγή των σχεδιασμών της εταιρείας αναφέρεοντας: «Καθυστερούμε την έναρξη του πιλοτικού υβριδικού μοντέλου εργασίας και η νέα ημερομηνία έναρξης δεν έχει ακόμη καθοριστεί...Τα γραφεία μας πάντως παραμένουν ανοιχτά και πολλοί από τους συναδέλφους μας έρχονται τακτικά, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων μας στην Κίνα και αλλού».

Η απόφαση ελήφθη εξαιτίας «του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου και την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του ιού». Ο Κουκ ενθάρρυνε επίσης έντονα τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν και να κάνουν την αναμνηστική δόση τονίζοντας πως «αυτός είναι μακράν ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε εσάς και την κοινότητά σας ασφαλή».

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων της στις ΗΠΑ και στον Καναδά, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, αλλά και έκθεση στις μολύνσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού της.

Επίσης διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών εμπορικών καταστημάτων της στο Μαϊάμι, στην Ανάπολη και στην Οτάβα, μετά την αύξηση στις μολύνσεις από την COVID-19, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, η εταιρία.

Τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται σε περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση του Καναδά να παρακαλεί θερμά τους πολίτες της να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Κατά την κορύφωση της πανδημίας, η Apple έχει διακόψει τη λειτουργία μερικών καταστημάτων της για μικρά χρονικά διαστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχουν εφαρμοστεί και αρθεί λοκντάουν που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη ότι όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματά της στις ΗΠΑ θα είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες.

Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σε αρκετές μεγάλες εταιρίες σχετικά με την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων πρόληψης στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν.

Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν χρήματα και είναι ενδεχόμενο να απολυθούν, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρίας, σύμφωνα με μία σχετική αναφορά.

Η JP Morgan Chase & Co ζήτησε από το προσωπικό της που δεν έχει εμβολιαστεί στο Μανχάταν, να εργάζεται από το σπίτι.

Πηγή: Bloomberg, AΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή