Αυτό είναι και επίσημα το πιο άσχημο σκυλί του κόσμου για το 2019

Και οι ανταγωνιστές του, που θα μπορούσαν κάλλιστα να κερδίσουν τον ίδιο τίτλο...
ASSOCIATED PRESS

O Σκαμπ, ένας σκύλος με κοτσιδάκια και γουρλωτά μάτια αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής του 31ου ετήσιου Παγκόσμιου Διαγωνιμσού Ασχημότερου Σκύλου.

Το αφεντικό της, Ιβόν Μόρονς, κέρδισε 1.500 δολάρια σε μετρητά, άλλα 1.500 δολάρια για δωρεά σε ένα καταφύγιο ζώων, ένα τρόπαιο στο μέγεθος ενός ροτβάιλερ και μια τηλεοπτική εμφάνιση μαζί με τον Σκαμπ στο σόου «Today» της αμερικανικής τηλεόρασης.

«Νομίζω ότι το κοινό είδε το όμορφο πνεύμα του και ό, τι έχει προσφέρει στην κοινότητα» δήλωσε η ίδια περιχαρής.

ASSOCIATED PRESS

Το κατά τα άλλα συμπαθέστατο τετράποδο πραγματοποιεί εθελοντικές επισκέψεις σε μαθητές και σε ένα τοπικό κέντρο ηλικιωμένων. Ο αδέσποτος σκύλος από τον Κόμπτον διασώθηκε από την Μόρονς το 2014, αφού τον είδε στην πλατφόρμα Pet Finder.

«Κατά τη διαδρομή προς το σπίτι μου ήξερα ότι έκανα τη σωστή επιλογή», είπε η ιδιοκτήτρια του. «Βρισκόμασταν δύο ξένοι σε ένα αυτοκίνητο, στο δρόμο για μια νέα αρχή. Εκείνη την ώρα έπαιζε το τραγούδι του Μπομπ Μάρλει “One Love” και τότε κοίταξα τον Σκαμπ που κούναγε το κεφάλι του πάνω-κάτω. Ηταν σαν να ήξερε ότι είχε βρει το σπίτι του για πάντα» περιγράφει.

ASSOCIATED PRESS

Ο Σκαμπ κέρδισε τους άλλους 18 διαγωνιζόμενους, με τις πελώριες γλώσσες, τα στραβά πόδια, τα μπερδεμένα βλέμματα και άλλα παράξενα χαρακτηριστικά. Οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να καλλωπιστούν και να περπατήσουν στο κόκκινο χαλί για τους επισκέπτες του εκθεσιακού χώρου Σορόνα - Μαρίν, στην καρδιά της βόρειας Καλιφόρνιας.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο άγριος Θανγκ, ένα Πεκινουά με μάτια - χάντρες και μια ενοχλητική γλώσσα, που ανήκει στην Αν Λιούις από το Λος Άντζελες. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Τοστίτο, ένα Τσιουάουα με κατεστραμμένα αυτιά και πεσμένη γλώσσα.

ASSOCIATED PRESS

Το βραβείο του Κοινού απέσπασε ο Μιτλοφ (μτφ. ρολό κιμά), ένα ημίαιμο μπουλντόγκ με δόντια που προεξέχουν.

ASSOCIATED PRESS

Οι διοργανωτές λένε ότι ο διαγωνισμός γίνεται για την προσέλκυση προσοχής στις ανάγκες διάσωσης σκύλων. Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι διασώθηκαν από καταφύγια θανάτωσης, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα ή αιχμάλωτα από αδίστακτους κτηνοτρόφους.

ASSOCIATED PRESS

«Αυτό που πραγματικά κάνουμε είναι ότι παρουσιάζουμε σκυλιά που έχουν σωθεί, υιοθετηθεί και οδηγηθεί σε σπίτια με αγάπη» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διαγωνισμού. «Αυτοί είναι τύποι σκυλιών για υιοθεσία» κατέληξε.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή