ΗΠΑ: Αγόρασε κλεμμένα ανθρώπινα λείψανα έναντι 4.000 δολαρίων

Ηθελε να τα μεταπωλήσει μέσω Facebook.
via Associated Press

Ενας άνδρας από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ κατηγορείται για κακομεταχείριση πτώματος, λήψη κλεμμένης περιουσίας και άλλα εγκλήματα, αφού προσπάθησε να αγοράσει κλεμμένα ανθρώπινα λείψανα από μια γυναίκα στο Αρκανσο με σκοπό να τα μεταπωλήσει μέσω Facebook.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Αρκανσο γνωστοποίησε ότι τα οστά επρόκειτο να γίνουν δωρεά στο τμήμα Ιατρικών Επιστημών (UAMS), αντ′ αυτού κλάπηκαν από το νεκροτομείο από μια υπάλληλο και πουλήθηκαν.

Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη και τις κατηγορίες εναντίον του Τζέρεμι Λι Πόλι, 40 ετών. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα δικαστικά αρχεία.

Σε μια σελίδα με το όνομά του στο στο Facebookμ, ο Πόλι δημοσίευσε φωτογραφίες με σακούλες γεμάτα μηριαία οστά, γράφοντας στη λεζάντα «Πήρα περισσότερα ιατρικά οστά για να τα ξεσκαρτάρω»

Facebook/Jeremy lee pauley

Η σελίδα στο Facebook που χρησιμοποιεί για να προωθήσει τα οστά ονομάζεται «The Grand Wunderkammer», στην οποία γράφει χαρακτηριστικά: «Πωλητές του περίεργου και ασυνήθιστου, μουσειακά εκθέματα, διαλέξεις προσκεκλημένων, ζωντανή ψυχαγωγία και πολλά άλλα! Παράξενο, περίεργο και μοναδικό από κάθε άποψη!». Παρέχει επίσης έναν σύνδεσμο του ιστότοπού του.

«Νομίζω ότι τα έχω δει όλα και μετά έρχεται κάτι τέτοιο», είπε ο εισαγγελέας της κομητείας Κάμπερλαντ της Πενσυλβάνια. «Η ερώτηση που έπρεπε να απαντήσουμε ήταν: Είναι η πώληση τμημάτων σώματος ή οστών παράνομη… ή νόμιμη; Κάποια από αυτά, προς έκπληξή μας, ήταν νόμιμα. Και καθώς η έρευνα συνεχιζόταν, κατέστη σαφές ότι υπήρχε και παράνομη δραστηριότητα».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως συλλέκτη «περίεργων πραγμάτων», συμπεριλαμβανομένων τμημάτων του ανθρώπινου σώματος, είπε ότι τα λείψανα αποκτήθηκαν νόμιμα.

Η αστυνομία αρχικά βρήκε ανθρώπινα λείψανα, συμπεριλαμβανομένων ολόκληρων σκελετών που έκρινε ότι είχαν αποκτηθεί νόμιμα.

Ωστόσο, μετά από νέες έρευνες στο σπίτι του, βρέθηκαν τρεις κουβάδες που περιείχαν διάφορα μέρη σώματος - συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Κάποια από αυτά είχαν ταχυδρομηθεί από την υπάλληλο του νεκροτομείου.

Ο Πόλι είπε στους ερευνητές ότι σκόπευε να μεταπωλήσει τα μέρη του σώματος. Σύμφωνα με την αστυνομία κανόνισε να πληρώσει τη γυναίκα από το Αρκανσο 4.000 δολάρια μέσω Messenger στο Facebook.

Δημοφιλή