ΔΙΕΘΝΕΣ
14/04/2020 21:56 EEST | Updated 14/04/2020 22:20 EEST

ΗΠΑ: Φρίκη σε νοσοκομείο του Ντιτρόιτ με σορούς στοιβαγμένες σε άδεια δωμάτια

Συγκλονιστικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας στις ΗΠΑ.

ASSOCIATED PRESS

Φωτογραφίες που διαμοιράζονται τα μέλη του προσωπικού στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Sinai-Grace, στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, ατοτυπώνουν με μελανό και αδυσώπητο τρόπο την φρίκη που έχει σκορπίσει στη χώρα η πανδημία του κορονοϊού.

Δεκάδες άψυχα κορμιά στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, σε άδεια δωμάτια του νοσηλευτικού ιδρύματος επειδή το νεκροτομείο δεν χωράει άλλα.

Το CNN κατάφερε να εξασφαλίσει τα ανατριχιαστικά ντοκουμέντα και τα έφερε στο φως της δημοσιότητας.

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, αποκάλυψαν ότι οι σοροί αυτοί έχουν τοποθετηθεί σε αίθουσες που προορίζονται για μελέτη ή για την ξεκούραση του προσωπικού.

«Τα κρεβάτια που έχουμε δεν φτάνουν ούτε για τους ασθενείς, πόσο μάλλον για να βάζουμε και τους νεκρούς σε αυτά» τόνισαν.

Το νοσοκομείο έφτασε στο σημείο να παραγγείλει φορητές αποθηκευτικές μονάδες ψύξης για να τοποθετήσει εκεί τις σορούς και τις εγκατέστησε στο πάρκινγκ.

Μόνο το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε στις αρχές Απριλίου 100-130 ασθενείς με κορονοϊό.

Σχεδόν 25.000 νεκροί στις ΗΠΑ

Τις 25.000 αγγίζει ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, με τον απολογισμό να διπλασιάζεται σε διάστημα μίας εβδομάδας, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι ΗΠΑ, η τρίτη πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως, έχει καταγράψει περισσότερους θανάτους από τη νόσο COVID-19 από οποιαδήποτε χώρα. Επιπλέον, μετρά σχεδόν 597.000 κρούσματα, τα τριπλάσια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, με σχεδόν 2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως.

Χθες, οι ΗΠΑ κατέγραψαν περίπου 1.500 νέους θανάτους, ένας αριθμός πολύ μικρότερος του απολογισμού της περασμένης εβδομάδας με τουλάχιστον 2.000 θανάτους κάθε 24 ώρες, σύμφωνα με το Reuters.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 24.400 την Τρίτη, καταγράφοντας περίπου 1.500 νέους θανάτους κι ενώ απομένουν πολλές Πολιτείες που δεν έχουν ανακοινώσει τους νεκρούς τους.

Μέχρι στιγμής, αυτήν την εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών καταγράφει κατά μέσο όρο αύξηση 7% σε ημερήσια βάση έναντι 14% την περασμένη εβδομάδα και 30% πολλές ημέρες του Μαρτίου, βάσει της καταμέτρησης του Ρόιτερς.

Τα κρούσματα αυτήν την εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 5% σε ημερήσια βάση σε σύγκριση με 7,8% την περασμένη εβδομάδα και 30% σε ημερήσια βάση τον Μάρτιο.

(με πληροφορίες από CNN, Reuters, ΑΠΕ)

Sponsored Post