ΗΠΑ: H πιο αργή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην ιστορία με 32 χλμ/ώρα (βίντεο)

Ο 43χρονος έκλεψε τρακτέρ, συγκρούστηκε με ένα περιπολικό, έναν κάδο σκουπιδιών, μια εκκλησία και πολλά ακόμη οχήματα.
YouTube

«Τι μέρα κι αυτή», έγραψε ο Άντι Λεμπό, ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπουν της Βόρειας Καρολίνας, σε ανάρτηση του στο Facebook. «Σίγουρα αρκετοί από εσάς ακούσατε ή είδατε τα βίντεο, στα οποία καταδιώκουμε ένα τρακτέρ».

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν η αστυνομία της κομητείας Μπουν άρχισε να λαμβάνει απανωτές κλήσεις για έναν άνδρα που οδηγούσε με έναν εντελώς παράδοξο τρόπο ένα τρακτέρ.

Ο Ρόνι Χικς, 43 ετών, οδηγούσε το κλεμμένο τρακτέρ σε ένα πάρκινγκ, κυνηγώντας να χτυπήσει πεζούς και οχήματα που κυκλοφορούσαν στο σημείο.

Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να σταματήσουν τον Χικς, εκείνος οδήγησε το τρακτέρ σε έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια ανάγκασε την αστυνομία να τον καταδιώκει και σε άλλους αυτοκινητόδρομους και κεντρικές λεωφόρους. Η καταδίωξη άγγιξε ταχύτητες κοντά στα... 32 χλμ/ώρα.

Σύντομα, με τα οχήματα της αστυνομίας συστρατεύτηκαν και περιπολικά του αυτοκινητόδρομου της Βόρειας Καρολίνας.

Κάποια στιγμή, ειδικές συσκευές ξεφουσκώματος των ελαστικών επιστρατεύτηκαν σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τον Χικς, ωστόσο οι εν λόγω μηχανισμοί δεν φάνηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στη μάχη τους με τα σκληρά λάστιχα του τρακτέρ.

Στην ανορθόδοξη πορεία του, ο Χικς συγκρούστηκε με ένα περιπολικό, έναν κάδο σκουπιδιών, μια εκκλησία και πολλά ακόμη οχήματα, ωστόσο ευτυχώς και δεν προέκυψαν τραυματισμοί.

Τελικά ο Χικς εγκατέλειψε το κλεμμένο τρακτέρ και τράπηκε σε φυγή με τα πόδια κρατώντας ένα μαχαίρι. Σύντομα όμως, οι αστυνομικοί τον σημάδεψαν με τέιζερ και στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψή του.

Τα βίντεο από την καταδίωξη, όπως ήταν λογικό, έγιναν Viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τον Χικς, βαραίνουν κατηγορίες, όπως η επικίνδυνη οδήγηση και η οδήγηση με αναπηρία.

Πηγή: Guardian

Πήγαινε στην αρχική σελίδα